Fond de 92,4 milioane de euro pentru startup-uri CEE

 Fond de 92,4 milioane de euro pentru startup-uri CEE
Distribuie sa vada si prietenii tai

OTB Ventures, un important fond de capital de risc specializat in investitii in companii tehnologice din Europa Centrala si de Est (CEE), anunta lansarea fondului sau pentru tehnologie de crestere timpurie, cu 92,4 milioane de euro angajamente. Acest fond este cel mai mare fond de capital de risc din CEE si a fost sustinut de investitori internationali, inclusiv Fondul European de Investitii.

Fondul polonez vrea sa finanteze, pana la finalul anului 2022, un numar de 16 startup-uri, cu activitati in domenii precum cybersecurity, big data, inteligenta artificiala, fintech, internet of thing, robotica, cloud si chiar SaaS, cu runde de investitii de pana la 13,8 milioane de euro fiecare, in schimbul a 10-15% din firma.

Pana acum, OTB Ventures a realizat investitii in startup-uri precum Cosmose, SpaceKnow, Silent Eight, Minit, dar si in FintechOS.

Fondat in august 2017, startup-ul romanesc FintechOS are printre actionari antreprenori si investitori activi pe scena startup-urilor din Romania: Teodor Blidarus, Adrian Blidarus (co-fondatori ai companiei Softelligence), Sergiu Negut (investitor in 2Performant, FruFru etc.), Dan Mihaescu (de la fondul de investitii GapMinder).

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare