Fond de 49 milioane de euro de la UE pentru stimularea inovarii in domeniul securitatii cibernetice

 Fond de 49 milioane de euro de la UE pentru stimularea inovarii in domeniul securitatii cibernetice
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a anuntat ca acorda aproape 41 de milioane de euro prin programul de cercetare si inovare al UE, „Orizont 2020”, pentru a sprijini noua proiecte care vizeaza gasirea de solutii inovatoare in materie de securitate cibernetica si de protectie a vietii private.

Cinci dintre aceste noi proiecte se vor concentra pe solutii de securitate cibernetica si de protectie a vietii private destinate cetatenilor si intreprinderilor mici si mijlocii. Celelalte patru proiecte vor contribui la imbunatatirea unor sisteme de securitate critice, cum ar fi infrastructurile de sanatate si sistemele de transport multimodal.

In plus, 21 de proiecte vor fi finantate prin Mecanismul pentru interconectarea Europei, programul european pentru retele si infrastructuri, care acopera si sectorul digital.

Cu un total de 7,6 milioane de euro, aceste din urma proiecte vor consolida capacitatea UE in materie de securitate cibernetica, pentru ca aceasta sa fie mai bine pregatita si sa contracareze mai eficient amenintarile si incidentele cibernetice. De exemplu, trei spitale din Croatia si Letonia isi vor spori gradul de pregatire prin implementarea unor imbunatatiri tehnice si organizatorice, iar in Italia va fi infiintat un centru de schimb de informatii si de analiza (ISAC) pentru sectorul aviatiei”, precizeaza Comisia Europeana.

Sprijinul pentru noile proiecte face parte din angajamentul UE de a construi o cultura si capacitati solide de securitate cibernetica, pentru a rezista si a raspunde la viitoarele amenintari si atacuri cibernetice.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare