Firmele si institutiile publice pot comunica online cu Trezoreria Statului

 Firmele si institutiile publice pot comunica online cu Trezoreria Statului
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat ca firmele pot comunica cu Trezoreria de la distanta, prin intermediul unui ordin de plata multiplu electronic. Este nevoie de semnatura electronica.

(…) firmele si institutiile publice COMUNICA de la distanta cu Trezoreria Statului! Fara deplasari la ghiseu. Fara cozi. Simplu, in doar cateva click-uri si cu semnatura electronica. Totul prin intermerdiul ordinului de plata multiplu electronic. Informatizarea statului nu a fost o prioritate in ultimii treizeci de ani pentru ca foarte multi profitau de pe urma birocratiei. Vremea acestora a trecut. Astazi, mai mult ca oricand, este evident ca informatizarea statului este vitala. Nu elimina doar evaziunea fiscala, creste profitabilitatea si productivitatea dar elimina si deplasarile inutile intr-un moment in care toti trebuie sa stam in casa cat mai mult„, a scris Florin Citu pe un site de socializare.

Ordinul de plata multiplu electronic (OPME) poate fi utilizat de operatorii economici (agentii economici) si alte entitati decat institutii publice pentru efectuarea de plati online din conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului. Platile cu ajutorul ordinului de plata multiplu electronic se pot efectua incepand cu data de 21 aprilie 2020.

Ministrul Finantelor a mai declarat ca urmeaza in cateva saptamani conectarea caselor de marcat la ANAF.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare