Firmele de apartament, infiintate fara acordul vecinilor

 Firmele de apartament, infiintate fara acordul vecinilor
Distribuie sa vada si prietenii tai

Antreprenorii din Romania isi vor putea stabili sediile sociale ale firmelor in apartamente fara sa mai fie nevoiti sa obtina semnatura vecinilor si avizul asociatiei de proprietari, potrivit Legii nr. 102/2020.

De la inceputul acestei saptamani, a intrat in vigoare noua lege a societatilor comerciale. Potrivit acesteia, intr-un apartament de doua camere, de exemplu, pot fi declarate sediile sociale a patru sau chiar cinci firme, iar acordul asociatiei de proprietari pentru infiintarea firmei nu mai este necesar. In plus, noua forma a legii permite ca o persoana fizica sau juridica sa fie actionar unic in mai multe firme.

Totodata, cu privire la avizul din partea asociatiei de proprietari, care era necesar in situatia stabilirii sediului social intr-un imobil de locuinte collective, noua lege elimina si interdictia obtinerii acestui acord daca administratorul emite o declaratie pe propria raspundere ca nu desfasoara activitati la sediul social.

Legea nr. 102/2020 modifica si completeaza Legea societatilor nr. 31/1990. Noul act normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. nr. 583 din 2 iulie 2020.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare