Firmele afectate de pandemie pot sa isi esaloneze plata taxelor

 Firmele afectate de pandemie pot sa isi esaloneze plata taxelor
Distribuie sa vada si prietenii tai

Firmele care au obligatii fiscale neachitate, acumulate dupa data declararii starii de urgenta vor putea solicita esalonarea platii acestor sume pe o perioada de pana 12 luni, fara garantii si cu un calendar de rambursare propriu, a anuntat Ministerul Finantelor Publice.

MFP a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta prin care se reglementeaza esalonarea la plata, in forma simplificata, a obligatiilor bugetare neachitate in urma pandemiei provocate de catre noul coronavirus. Facilitatea se acorda pe o perioada 12 luni, cu conditia ca debitorii sa nu fi inregistrat obligatii fiscale restante dinainte de starea de urgenta.

Potrivit documetului citat, in cazul companiilor care fac sau vor face obiectul unui control fiscal, eventuale sume suplimentare de plata vor intra, de asemenea, in calendarul de esalonare.

Firmele care beneficiaza de esalonarea la plata a debitelor bugetare restante vor avea obligatia sa achite la zi toate taxele si impozitele care se vor naste si datora dupa primirea esalonarii, a precizat MFP.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare