Finantari europene pentru implementarea proiectelor de apa si canalizare

 Finantari europene pentru implementarea proiectelor de apa si canalizare
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ludovic Orban a declarat in urma cu cateva zile ca valoarea finantarii din fonduri europene pentru infrastructura de apa si canal pentru perioada 2021-2027 ar urma sa fie de 3,4 miliarde de euro, suma ce ar urma sa provina din Politica de Coeziune, la care se adauga 1,5 miliarde de euro, alocate investitiilor in acest domeniu prin Planul National de Rezilienta si Redresare.

Folosirea fondurilor europene pentru extinderea retelelor de apa si canalizare reprezinta o oportunitate pentru noi ca sa asiguram standarde de viata in toate localitatile Romaniei la nivelul Uniunii Europene. (…) Cele 10 contracte de finantare din fonduri europene a investitiilor in extinderea retelelor de apa si canalizare semnate in mandatul nostru au o valoare de 2,2 miliarde de euro, beneficiaza de aceste contracte 212 unitati administrativ-teritoriale si 717.000 de locuitori. Ma refer, repet, la cele 10 contracte de finantare care au fost semnate in mandatul Guvernului pe care-l conduc, adica intr-un an de zile”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a completat ca autoritatile pregatesc alte 12 contracte de finantare pentru extinderea retelelor de apa si canalizare.

Suntem in faza finala pentru inca 12 contracte de finantare pentru alte 12 judete si ne propunem ca in prima parte a anului 2021 sa finalizam toate procedurile astfel incat sa se poata semna contractele de finantare si pentru cele 12 judete printre care enumar Brasov, Sibiu, Iasi, Arges, Calarasi, Gorj”, a punctat Orban.

Valoarea totala a celor 12 contracte care urmeaza sa fie semnate au o valoare de 2,9 miliarde de euro.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare