Finantari de aproximativ 20 de milioane euro pentru IMM-uri

 Finantari de aproximativ 20 de milioane euro pentru IMM-uri
Distribuie sa vada si prietenii tai

IMM-urile din Romania vor putea obtine in anul 2021 finantari in valoare totala de 15-20 de milioane de euro, in schimbul unor pachete de parti sociale din afaceri, printr-un fond de investitii romanesc sustinut de UE.

Black Sea Fund are un buget total de investitii de 43 de milioane euro, din care 15-20 de milioane de euro urmeaza sa fie investiti in anul 2021. Valoarea unei runde de finantare este de 3-8 milioane de euro.

Fondul ar putea incheia doua dintre tranzactii in aceasta vara. Cele doua tranzactii vizeaza unul dintre cei mai mari jucatori de mobilitate urbana si o companie de produse de divertisment.

Discutiile foarte avansate pe care le avem sunt cu companii din domenii total diferite: o companie este dintr-o zona high-tech, avangardista, in timp ce cealalta provine dintr-un domeniu mai degraba clasic, de productie. Astfel, vrem sa subliniem din nou faptul ca suntem un fond care se uita catre achizitii in segmente diverse de activitate, iar flexiblitatea noastra cu privire la sector si structura (investitii in pachete majoritare, minoritare etc) este foarte mare”, a declarat Matei Paun, co-fondator Black Sea Fund.

De asemenea, fondul este in negocieri cu alte trei companii cu care ar putea finaliza tranzactii in urmatoarele 12 luni. Doua dintre companii sunt din domeniul sanatatii, iar cea de a treia este un furnizor de servicii IT (automatizare).

Black Sea Fund este un fond de investitii fondat in 2018 de catre Arin Ion, Matei Paun, Cornel Fumea si Adrian Vasile, cu sustinerea Fondului European de Investitii (o mare parte din resurse provenind din programul REGIO, co-finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala) si a Bancii Europene de Investitii.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare