Finantare pentru 7.000 de firme prin programul Star-Tech Innovation

 Finantare pentru 7.000 de firme prin programul Star-Tech Innovation
Distribuie sa vada si prietenii tai

Incepand cu anul in curs, programul Start-Up Nation isi schimba numele in Star-Tech Innovation si isi creste bugetul fata de alocarea din Legea bugetului de stat pe anul 2020.

Start-Tech Innovation va acorda fonduri nerambursabile de pana la 42.000 de euro pentru un numar de 7.000 de firme.

Pe langa finantarea mai sus mentionata, Guvernul promite si alte finantari, iar multe dintre ele sunt axate pe tehnologizare si digitalizare:

  • Granturi pentru digitalizarea IMM-urilor. Valoare grant: 30.000 euro/proiect pana la 100.000 euro/ proiect; Cheltuieli: echipamente IT, automatizarea echipamentelor industriale, automatizarea fluxurilor tehnologice; Buget: 150 mil. euro.
  • Finantarea programelor de educatie digitala a angajatilor pentru IMM-uri. Valoare grant: 30.000 euro/proiect pana la 100.000 euro/ proiect; Buget: 30 mil. Euro
  • Finantarea depozitelor de comercializare a produselor agricole. Obiectiv: constructia a 8 depozite regionale cu temperatura controlata pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea si comercializarea produselor agricole locale. Valoarea investitiei: 120 mil. euro.
  • Granturi pentru achizitia de echipamente pentru irigatii. Achizitia de kit-uri pentru irigatii – 6000 euro/beneficiar. Buget: 48 mil. euro.
  • Granturi de finantare pentru antreprenoriat rural. Obiectiv: sprijinirea directa a activitatilor de procesare si de distributie a produselor agricole obtinute de micii producatori; Valoare grant:40.000 euro/2 locuri de munca create pana la 100.000 euro/5 locuri de munca create; Buget: 200 mil. euro.
  • Instalarea tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat. Bugetul estimativ este de 42 milioane euro (20 milioane euro alocare distincta pentru tinerii din afara granitelor in scopul reintoarcerii in tara a celor cu experienta si formare in domeniul agricol). Pentru prima data, beneficiarii pot accesa facilitatea concesionarii de terenuri cu destinatie agricola, libere de contract cu suprafata de maxim 50 de ha, apartinand domeniului public sau privat al statului.
  • Sprijin pentru program flexibil de munca (kurzarbeit). Guvernul va asigura plata unei indemnizatii in valoare de 75% din diferenta dintre salariul brut al unui angajat prevazut in contractul individual de munca dinaintea reducerii programului si salariul brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii progamului de lucru. Masura se aplica companiilor a caror cifra de afaceri a scazut cu cel putin 10% comparativ cu luna similara a anului anterior. Finantarea acestei masuri se va acoperi prin Programul SURE.
  • Stimularea ocuparii tinerilor, a persoanelor cu varsta de peste 50 ani si a romanilor intorsi din strainatate. Se acorda un sprijin in valoare de 50% din salariul brut al angajatului dar nu mai mult de 2500 lei pentru angajatorii care incadreaza in munca: Tineri cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 ani; Persoanele cu varsta de peste 50 ani ale caror raporturi de munca au incetat in perioada starii de urgenta; Cetateni romani carora le-au incetat raporturile de munca cu angajatori straini, din motive neimputabile lor.
  • Locuri de munca pentru tineri. Valoarea granturilor acordate pentru actiuni antreprenoriale: 25.000 euro pentru sustinerea locurilor de munca destinate tinerilor. Buget: 300 mil. euro.
  • Stimularea desfasurarii muncii in regim de telemunca. Acordarea unui sprijin in valoare de 500 euro/angajat pentru achizitionarea de echipamente IT pentru angajatii care desfasoara activitati in regim de telemunca in perioada starii de urgenta/alerta.
  • Granturi de sprijin pentru microintreprinderi. Valoare grant: 2000 Euro/SRL fara salariati; Toate domeniile; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, chirii, utillitati; Numar beneficiari: 50.000; Buget: 100 mil. euro.
  • Schema de ajutor pentru activitati de comert si servicii afectate de Covid-19. Finantarea chiriilor pentru perioada in care desfasuararea activitatii comerciale sau a serviciilor prestate a fost afectata pe perioada starii de urgenta sau de alerta: valoarea chiriei/beneficiar/luna, pentru o perioada de 3 luni. Buget: 160 mil. lei.
  • Capital de lucru pentru repornirea activitatilor economice pentru IMM-uri. Valoare grant: max. 125.000 Euro; Domenii: HoReCa, turism, transporturi, evenimente; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, echipamente; Buget: 350 mil. euro.
  • Granturi pentru investitii si pentru reconversia economica a IMM-urilor. Valoare grant: 50.000 – 200.000 Euro; Domenii: Industria sanitara, farmaceutica, alimentara, auto, IT, energie, constructii, transport, turism, confectii; Cheltuieli: productie, achizitia de echipamente, utilaje, tehnologii; Buget: 550 mil. euro.

Vezi AICI lista completa a masurilor propuse de Guvern pentru relansarea economiei Romaniei.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare