Finantare Google de doua milioane de euro pentru proiecte caritabile

 Finantare Google de doua milioane de euro pentru proiecte caritabile
Distribuie sa vada si prietenii tai

Google va aloca doua milioane de euro in granturi pentru organizatii din Romania si alte zece tari din Europa Centrala si de Est, ce vor fi selectate in cadrul competitiei Google.org Impact Challenge.

Prin competitia Impact Challenge, sunt cautate initiative care sa ajute la redresarea economiei, avand in centru conceptul de incluziune sociala. Proiectele caritabile care vor fi finantate trebuie sa aiba ca scop educatia pentru cresterea gradului de digitalizare si crearea de oportunitati economice. Valoarea fiecarui grant va fi cuprinsa intre 50.000 euro si 250.000 euro, suma totala a acestor fiind de 2 milioane de euro.

Pentru obtinerea granturilor, organizatii non/pro-profit si institutii academice din Romania pot aplica pe pagina proiectului pana la data de 01.03.2021. Proiectele trebuie sa fie caritabile, de orice marime si orice nivel de maturitate – poate fi o idee noua sau una care functioneaza deja si are nevoie de resurse pentru extindere. Proiectele alese pentru finantare vor fi selectate de Google, cu sprijinul INCO Group si a unui grup de experti.

Cred ca astfel de initiative pot reduce decalajul la nivelul abilitatilor digitale si online, care s-a marit odata cu pandemia. Oportunitati egale la piata muncii pentru toata populatia sunt esentiale intr-o societate sanatoasa. De aceea Google este implicat in sustinerea educatiei in domeniul digital inca din 2016 prin lansarea Atelierului Digital. Proiectul Google.org Impact Challenge este un nou pas important in sustinerea pregatirii digitale la nivelul grupurilor dezavantajate”, a punctat Elisabeta Moraru, country manager Google Romania.

Mai multe detalii despre proiectul Google.org Impact Challenge pentru Europa Centrala si de Est si formularul de aplicare pot fi gasite AICI.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare