Finantare europeana importanta pentru Oltenia

 Finantare europeana importanta pentru Oltenia
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia au semnat contractul de finantare pentru proiectul cu titlul „Sprijin la nivelul regiunii SV Oltenia pentru pregatirea de proiecte finantate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbana, regenerare urbana, centre de agrement/baze turistice (tabere scolare), infrastructura si servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potential turistic, si infrastructura rutiera de interes judetean, inclusiv variante ocolitoare si/sau drumuri de legatura”.

Obiectivul general al proiectului vizeaza pregatirea de proiecte mature pentru perioada de programare 2021-2027 la nivelul regiunii SV Oltenia.

Prin proiect, vor fi elaborate 20 de documentatii tehnico-economice la nivelul regiunii SV Oltenia, aferente proiectelor din portofoliul 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbana, regenerare urbana, centre de agrement/baze turistice (tabere scolare), infrastructura si servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potential turistic, si infrastructura rutiera de interes judetean, inclusiv variante ocolitoare si/sau drumuri de legatura.

Cele 13 unitati administrativ-teritoriale partenere in cadrul proiectului sunt Consiliile Judetene Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea, Primariile municipiilor Craiova, Targu-Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Ramnicu Valcea si Caracal, Primariile oraselor Dabuleni, Baile Govora si Calimanesti.

Banii europeni sunt destinati pregatirii de proiecte pentru modernizarea a cinci drumuri judetene, amenajarea sau restaurarea unor obiective turistice, reabilitarea unor parcuri si a altor spatii verzi, precum si realizarea de piste de biciclete, promenade, pasaje, infrastructuri pentru carburanti alternativi, sisteme si mijloace de transport digitalizate noi sau modernizate.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 46.126.818,41 lei, din care 36.836.974,55 lei este finantarea nerambursabila, iar suma de 31.933.371,19 lei este valoarea eligibila nerambursabila din FEDR. Contributia proprie este in valoare de 9.289.843,86 milioane de lei.

Perioada de implementare a proiectului este 2 iulie 2019 – 31 decembrie 2021.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare