Finantare de peste 2 miliarde de euro pentru Gorj si inca 5 judete

 Finantare de peste 2 miliarde de euro pentru Gorj si inca 5 judete
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, a anuntat ca a fost aprobata metodologia de alocare a bugetelor catre cele sase judete afectate de decarbonizarea industriei, in cadrul Mecanismului pentru Tranzitie Justa.

Programul urmeaza sa raspunda nevoilor sociale si de investitii definite de planurile teritoriale pentru o tranzitie verde, ale judetelor Gorj, Hunedoara, Dolj, Galati, Prahova si Mures, identificate in Raportul de tara pe 2020 pentru a fi sprijinite din Fondul pentru o Tranzitie Justa in perioada 2021 – 2027, se arata intr-un comunicat al MIPE.

Cu o alocare totala de 2,53 miliarde de euro, din care 2,13 miliarde euro fonduri europene, programul vine sa sprijine dezvoltarea sustenabila a antreprenoriatului, pentru a se crea noi locuri de munca durabile si cu un nivel atractiv de salarizare, in judetele cele mai afectate de implementarea masurilor prin care Romania isi va indeplini angajamentul de tranzitie la neutralitatea climatica”, a declarat Marcel Bolos.

Toate investitiile POTJ vor contribui la tranzitia la o economie cu emisii reduse de carbon (2050) si la atingerea tintelor de mediu aferente.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare