Finantare de pana la 15.000 de euro pentru eficientizarea energetica a imobilelor

 Finantare de pana la 15.000 de euro pentru eficientizarea energetica a imobilelor
Distribuie sa vada si prietenii tai

Proprietarii de case din Romania vor putea accesa o prima in valoare de cel mult 15.000 de euro, prin care isi pot eficientiza din punct de vedere energetic imobilele, a anuntat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe.

“Casa Eficienta Energetic” ar urma sa finanteze sisteme de incalzire, iluminat ecologic si sisteme de izolatie termica. Mai mult, programul s-ar putea adapta la ceea ce ii lipseste fiecaruia. Asta inseamna ca cei care vor sa isi eficientizeze energetic locuintele vor putea cumpara fie doar o categorie de sisteme, fie toate tipurile de tehnologii enumerate anterior.

Programul va incepe dupa ce va trece perioada dezbaterii publice, de 30 de zile, si dupa publicarea in Monitorul Oficial.

Imediat dupa lansarea oficiala a programului, dupa ce va trece perioada de consultare publica si va fi publicat in Monitorul Oficial, fiecare dintre noi va trebui sa depuna online o cerere, la care va atasa copia de buletin, actul de proprietate asupra casei, certificatul energetic al locuintei si auditul din care sa rezulte ca la final investitia va fi mai eficienta energetic. Pentru aceasta etapa, vom avea la dispozitie 60 de zile, pe durata careia se pot face completarile de rigoare. Dupa ce fiecare dintre roman va fi desemnat ca beneficiar a programului, perioada de implementare a investitiei va fi de 18 luni, iar la final AFM trebuie sa deconteze 60%, pana la maxim 15.000 de euro din investitie. Guvernul din care fac parte a dublat pentru 2020 bugetul AFM de la 1,5 miliarde de lei la 2,8 miliarde de lei, ceea ce inseamna o importanta gura de oxigen pentru mediu si, mai ales, pentru economia romaneasca„, a sustinut Costel Alexe.

Cei interesati vor putea depune online cererea pentru prima energetica insotita de un certificat de performanta energetica initial si un audit energetic al casei unde vor sa faca lucrarea. Imediat dupa acceptarea cererii, proprietarii vor primi un numar unic de inregistrare. Asta inseamna ca au la dispozitie 60 de zile pentru a veni cu tot dosarul investitiei. Dupa aprobarea dosarului, lucrarile pot incepe si se pot derula intr-o perioada de maximum 18 luni.

La jumatatea lunii martie a acestui an, Administratia Fondului pentru Mediu anunta ca, in acest an, va finanta 14 proiecte prioritare si programe pentru protectia mediului.

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare