Festivalul de arta urbana Strad’Art revine la Targu Jiu

 Festivalul de arta urbana Strad’Art revine la Targu Jiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Editia din acest an a Festivalului de Arta Urbana Strad’Art va avea loc la Targu Jiu, in perioada 9-15 august, picturile urmand a fi realizate pe cladiri din zona de Sud a orasului.

Tema festivalului din acest an va fi revolutie, avand in vederea aniversarea bicentenarului Revolutiei condusa de Tudor Vladimirescu si bugetul alocat evenimentului este de 100.000 RON.

Epicentrul zonei de interventii artistice este Cartierul 9 Mai, unde se propune inzestrarea acestei zone, cu un nucleu de arta urbana, pentru a functiona ca o noua zona culturala a orasului. Picturile murale si spectacolele stradale care vor avea loc in timpul festivalului, au rolul de a avea un impact socio-cultural pozitiv pentru locuitorii acestui cartier. In zona se vor picta peretii scolilor “Pompiliu Marcea” si “Constantin Brancusi”,  precum si calcanul unui bloc de locuinte. Alte interventii artistice vor avea loc pe peretii Colegiului Tehnic “Ion Mincu”,  la Muzeul de Arta, precum si la Colegiul National Tudor Vladimirescu”, au declarat reprezentantii Primariei Targu Jiu.

Picturile murale vor fi realizate de Alaniz din Argentina si talentatii artisti romani Lost Optics, Mazerschi/Comunitatea 156, Pandele, Pisica Patrata si Wanda Hutira.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare