Festivalul „Arte, Tradiții, Meșteșuguri Peștera Muierilor” – O sărbătoare a culturii și tradițiilor la Baia de Fier

 Festivalul „Arte, Tradiții, Meșteșuguri Peștera Muierilor” – O sărbătoare a culturii și tradițiilor la Baia de Fier
Distribuie sa vada si prietenii tai

Baia de Fier a fost gazda primei ediții a Festivalului „Arte, Tradiții, Meșteșuguri Peștera Muierilor”, un eveniment deosebit ce a marcat încheierea unui proiect important de dezvoltare a infrastructurii turistice în stațiunea Baia de Fier.

Desfășurat în data de 9 decembrie, festivalul a adunat laolaltă meșteri populari, artiști consacrați și turiști dornici să descopere bogăția tradițiilor locale.
Proiectul de Dezvoltare a Infrastructurii Turistice și de Agrement din Baia de Fier, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a avut o valoare totală de 22.558.332,27 lei. Această investiție a fost crucială pentru a aduce o nouă perspectivă stațiunii, sporind atractivitatea turistică și oferind un suflu nou comunității locale.
Festivalul a reprezentat o oportunitate de a evidenția rezultatele obținute în cadrul proiectului, dar și de a promova valorile culturale și meșteșugurile tradiționale. Evenimentul a fost conceput pentru a aduce împreună toate instituțiile de cultură din județ, oferindu-le posibilitatea să-și pună în lumină creațiile și tradițiile.
Programul artistic de excepție a inclus contribuții remarcabile ale elevilor și cadrelor didactice de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, precum și ale Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Artiști consacrați precum Olguța Berbec, Victorița Lăcătușu, Andra Matei, Mariana Ionescu Căpitănescu, Mirela Mănescu și Nicoleta Voica au încântat publicul cu recitaluri de excepție.
Un moment special al festivalului a fost dedicat meșterilor populari, care au prezentat cu mândrie creațiile lor, de la produse din lemn și ceramică până la bijuterii și costume populare. Participarea meșterilor din Vâlcea, Olt, Dolj și Mehedinți a adus în prim-plan diversitatea și bogăția meșteșugurilor tradiționale.
Un târg de turism a completat atmosfera festivă, oferind oportunitatea turiștilor de a descoperi pensiuni locale, produse gastronomice autentice și atracții turistice din Baia de Fier. Standul Liceului Tehnologic Baia de Fier a reprezentat un exemplu de promovare a alimentației publice locale.
Expoziții diverse au fost oferite de Salvamont Gorj, prezentând echipamente și tehnici de salvare montană, precum și ATV-uri și biciclete electrice folosite pentru explorarea frumuseților naturale din jurul Băii de Fier.
Ziua de sâmbătă s-a încheiat într-o notă de excepție, cu un recital al unor artiste de marcă, subliniind totodată inaugurarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii turistice și de agrement din Baia de Fier.
Festivalul „Arte, Tradiții, Meșteșuguri Peștera Muierilor” nu a fost doar un eveniment cultural deosebit, ci și o dovadă a succesului proiectului de dezvoltare, deschizând noi perspective pentru turismul local. Comunitatea din Baia de Fier a demonstrat că păstrează și își promovează cu mândrie tradițiile, iar festivalul a fost un pas important în consolidarea identității locale.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare