Fermierii care angajeaza tineri someri pot primi intre 2.250 si 6.000 RON lunar

 Fermierii care angajeaza tineri someri pot primi intre 2.250 si 6.000 RON lunar
Distribuie sa vada si prietenii tai

Angajatorii din sectorul agro-alimentar vor putea obtine fonduri europene cuprinse intre 2.250 – 6.000 RON/luna pentru fiecare somer tanar pe care il vor angaja, sa-i plateasca salariul, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta in analiza Guvernului.

Impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene am identificat o masura pentru a stimula angajarea tinerilor in agricultura, finantata din Fondul Social European, aproximativ 200 de milioane de euro, unde vom plati 75% din salariu angajatilor din agricultura in asa fel incat sa oferim posibilitatea fermierilor si angajatorilor sa ofere salarii atractive tinerilor care doresc sa lucreze in agricultura, fie absolventi de invatamant superior de specialitate, fie absolventi de invatamant tehnic sau pur si simplu tineri care doresc sa lucreze in agricultura”, a declarat Ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Masurile se adreseaza angajatorilor care activeaza in sectorul agro-alimentar si care vor sa angajeze someri cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani, inregistrati la agentiile de ocupare a fortei de munca.

Sumele lunare se vor acorda pentru angajarea cu norma intreaga a somerilor, astfel:

  • maximum 2.250 RON pentru fiecare somer angajat, fara sa aiba nici macar studii medii;
  • maximum 3.500 RON pentru fiecare somer angajat pe post care are cerinte de studii medii cel putin;
  • maximum 6.000 RON pentru someri angajati pe posturi care presupun studii superioare indiferent de specialitatea acestor studii.

Angajatorii au obligatia mentinerii raporturilor de munca pentru o perioada minimum 6 luni de la data incetarii acordarii sprijinului financiar.

Bugetul alocat pentru masurile active de sprijin se acorda prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, putand fi acoperite din fonduri externe nerambursabile prin Ministerul Fondurilor Europene, in limita sumelor alocate, dar nu mai mult de 243,605 milioane RON.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare