Facilitati noi pentru contribuabili in Spatiul Privat Virtual

 Facilitati noi pentru contribuabili in Spatiul Privat Virtual
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au dezvoltat si implementat noi facilitati ale serviciului Spatiul Privat Virtual: se acorda titularului contului posibilitatea de a plati, in numele oricarei alte persoane fizice, impozite sau contributii evidentiate in Declaratia unica.

In noul meniu disponibil in serviciul SPV, pentru accesarea acestei facilitati, se selecteaza optiunea Plata obligatii fiscale PF si apoi In numele altei persoane, se opteaza pentru plata obligatiilor fiscale declarate prin declaratia unica (impozit pe venit, contributii de asigurari sociale de sanatate/ contributii de asigurari sociale).

Apoi se completeaza codul numeric personal/ numarul de identificare fiscala al persoanei pentru care se face plata, precum si suma care se doreste a fi achitata, dupa care plata poate fi efectuata.

Aceasta facilitate este disponibila numai in serviciul SPV, momentan nefiind posibila o astfel de plata prin intermediul site-ului ghiseul.ro.

Totodata, tot prin contul SPV, contribuabilii persoane fizice pot genera doua noi rapoarte:

  • Istoric declaratii – Declaratii depuse de persoana fizica in forma electronica;
  • C168 – Duplicat Cerere de inregistrare a contractelor de locatiune.

Spatiul Privat Virtual este un serviciu destinat atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice sau entitatilor fara personalitate juridica. SPV permite obtinerea informatiilor privind situatia fiscala, depunerea electronica a declaratiilor fiscale, plata obligatiilor fiscale pentru persoanele fizice, primirea electronica a documentelor si a actelor administrativ fiscale.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare