Facilitati fiscale extinse pana la 31 martie 2021

 Facilitati fiscale extinse pana la 31 martie 2021
Distribuie sa vada si prietenii tai

Contribuabilii cu datorii la buget in 31 martie 2020 pot cere anularea dobanzilor si a penalitatilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale pana la 31 martie 2021, inclusiv, termen care a fost prelungit prin OUG nr. 226/2020, a anuntat Ministerul Finantelor Publice.

O alta facilitate fiscala mentinuta de Ministerul Finantelor pana la 31 martie 2021, inclusiv, este esalonarea simplificata, acordata pentru sume de peste 500 RON, in cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 RON, in cazul persoanelor juridice.

Conform MFP, contribuabilii care doresc sa beneficieze de aceasta facilitate fiscala trebuie sa solicite acest lucru pana la 31 martie 2021, sa fi depus toate declaratiile fiscale obligatorii completate corect si conform cu realitatea, sa-si fi platit toate obligatiile bugetare restante la data declararii starii de urgenta, sa nu se afle in procedura insolventei sau in dizolvare sau sa i se fi stabilit raspunderea potrivit legislatiei privind insolventa si/sau raspunderea solidara.

Pot beneficia de esalonarea simplificata si debitorii care beneficiaza deja de esalonare la plata. Esalonarea simplificata presupune plata unei dobanzi de 0,01% pe zi de intarziere, jumatate din dobanda uzuala prevazuta de Codul de procedura fiscala, fara constituirea de garantii.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare