Excursii pentru „Bunicii comunitatii” din Pestisani

 Excursii pentru „Bunicii comunitatii” din Pestisani
Distribuie sa vada si prietenii tai

La finele acestei luni beneficiarii proiectului Bunicii comunitatii” din Pestisani vor pleca sa viziteze Romania. Destinatiile alese de varstnicii comunei lui Brancusi sunt Manastirea Prislop si zona Bucovinei.

Vor fi organizate doua excursii de o zi si de trei zile, de aceasta din urma beneficiind cei mai activi bunici ai comunei inscrisi in proiect. In cadrul proiectului “Bunicii comunitatii”, demarat in anul 2019, figureaza astazi 191 de beneficiari. La finalul proiectului toti beneficiarii vor primi cate un pachet de alimente de baza si produse de igiena.

Pe parcursul celor 3 ani de implementare a proiectului, beneficiarii au participat la numeroase ateliere de socializare (pe teme culturale, culinare, religioase etc), au primit vizita a numerosi specialisti parteneri (medici, profesori, artisti etc), s-au implicat in multiple actiuni de voluntariat (au organizat targuri caritabile de martisor, Paste, Craciun etc), au beneficiat de sprijinul specialistilor psihologi in cadrul intalnirilor Art Terapia – terapie ocupationala prin arta. Toate aceste actiuni au avut drept scop scoaterea varstnicilor din starea de vulnerabilitate existenta la inscrierea in proiect.

Proiectul va continua si dupa data de 2 august, data la care se incheie finantarea de la Uniunea Europeana, bugetul fiind sustinut apoi de catre Primaria Pestisani.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments