EIT mobilizeaza 60 de milioane de euro pentru solutii la criza provocata de noul coronavirus

 EIT mobilizeaza 60 de milioane de euro pentru solutii la criza provocata de noul coronavirus
Distribuie sa vada si prietenii tai

Institutul European de Inovare si Tehnologie pune la dispozitie o finantare suplimentara in valoare de 60 milioane de euro pentru a ajuta startup-urile si IMM-urile sa genereze solutii de mare impact care sa abordeze provocarile fara precedent cauzate de criza provocata de noul coronavirus.

Intr-un moment de criza, precum cel cu care ne confruntam in prezent, trebuie sa ne asiguram ca resursele sunt directionate in asa fel incat sa conduca la rezultate rapide. Ne asiguram ca sprijinul financiar este sporit si distribuit mai rapid celor care lucreaza la cele mai promitatoare raspunsuri la intrebarile dificile ridicate de COVID-19. Datorita initiativei EIT privind raspunsul in caz de criza, inovatorii din UE vor beneficia de sprijin suplimentar care ii va ajuta sa depaseasca aceasta situatie fara precedent si sa ofere in continuare solutii inovatoare pentru Europa si cetatenii sai”, a declarat Mariya Gabriel, Comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret.

Initiativa EIT privind raspunsul in caz de criza va sprijini noile proiecte de inovare pe termen scurt care abordeaza in mod direct criza si va impulsiona intreprinderile nou-infiintate, intreprinderile in curs de extindere si IMM-urile sa-si accelereze cresterea post-criza si sa contribuie la redresarea economica.

Comunicatul de presa al EIT

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare