E oficial! Angajatorii vor putea stabili pensii suplimentare pentru angajati

 E oficial! Angajatorii vor putea stabili pensii suplimentare pentru angajati
Distribuie sa vada si prietenii tai

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede organizarea si functionarea fondurilor pentru pensiile ocupationale precum si stabilirea schemei de pensii ocupationale. Acest tip de pensie vine in completarea celorlalte tipuri acordate de sistemul de pensii din tara. Astfel, romanii vor putea beneficia de pensia ocupationala. Acest tip de pensie nu este obligatoriu. Totul ramane la latitudinea angajatorului.

Actul normativ defineste principiile infiintarii schemelor de pensii ocupationale si ale fondurilor de pensii ocupationale, autorizarea schemelor de pensii ocupationale, constituirea fondului de pensii ocupationale prin contract de societate civila, colectarea contributiilor si investirea resurselor financiare ale fondurilor de pensii ocupationale, precum si plata pensiilor ocupationale.

Am reusit azi sa transpunem o directiva europeana care din 2016 se tot dorea a fi transformata in lege in Romania. Pensiile ocupationale deschid, astfel, si calea rezolvarii asa-numitelor pensii speciale, pentru ca o serie intreaga de categorii de profesii vor putea, prin implicarea angajatorilor, de acum incolo, sa creeze o schema de pensii facultative, prin care sa suplineasca acele beneficii pe care statul sau orice alt angajator si le asuma printr-un contract implicit sau printr-un contract explicit”, a declarat Adrian Solomon, presedinte al comisiei pentru munca din Camera Deputatilor.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare