Domina Imobiliare: Programul Prima Casa

 Domina Imobiliare: Programul Prima Casa
Distribuie sa vada si prietenii tai

Creat pentru ajutorarea persoanelor fizice in procesul de achizitionare sau de construire a unei locuinte, Programul Prima Casa este un proiect guvernamental ce permite contractarea de credite garantate de stat. Din primul an al lansarii, in 2009, si pana in prezent, prin programul Prima Casa au fost date aproximativ 260.000 de credite.

Bugetul total alocat programului este evaluat la 2 miliarde de lei.

Plafon maxim: 66.500 Euro

Avans: 5%

Conditii de eligibilitate:

  • Pot aplica la acest program cei care nu au deja o locuinta mai mare de 50 de metri patrati.
  • La data solicitarii creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului impreuna cu sotul sau sotia, dupa caz, nu pot depasi valoarea de 4.500 lei.
  • La calculul acestei limite nu sunt luate in considerare beneficiile de asistenta sociala primite de persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil definit conform art. 6 din Legea nr. 292/2011.
  • Creditele destinate achizitiei locuintelor prevazute de program pot fi garantate de catre stat in procent de maximum 50% din valoarea finantarii, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare.
  • Pentru creditele destinate achizitiei celorlalte categorii de locuinte, procentul garantat de catre stat poate fi de maximum 40% din valoarea finantarii, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare.
  • Creditele destinate achizitiei locuintelor prevazute in program de catre persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil pot fi garantate de catre stat in procent de maximum 100% din valoarea finantarii, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare.
  • Pe durata contractului de credit, obtinut in cadrul programului, beneficiarul trebuie sa nu dobandeasca individual sau impreuna cu familia o cota de peste 1/2 inclusiv dintr-o alta locuinta situata in mediul urban, cu exceptia celor dobandite prin mostenire.

Cum te poate ajuta echipa de consultanti Domina Imobiliare in proiectul tau de Prima Casa?

  • Daca ai nevoie de o finantare, completeaza formularul de aici.
  • Pentru ca achizitionarea primei case presupune o multime de intrebari, dar si nevoia de a primi sprijin specializat, am creat pentru tine un Ghid personalizat al cumparatorului, pe care il poti accesa aici.
  • Ai o intrebare specifica? Scrie-ne un e-mail pe adresa [email protected] sau planifica o discutie la sediul nostru, prin apel rapid la numarul de telefon 0737 800 000.

 

Sursa: Domina Imobiliare

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare