Dezvoltarea sistemului informatic SAF-T se va finaliza in iulie 2021

 Dezvoltarea sistemului informatic SAF-T se va finaliza in iulie 2021
Distribuie sa vada si prietenii tai

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, iar finalizarea acestuia este planificata pentru luna iulie 2021.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, iar finalizarea acestuia este planificata pentru luna iulie 2021. In perioada ianuarie-februarie, vor avea loc consultari intre Ministerul Finantelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu reprezentanti ai mediului de afaceri, dezvoltatorii de software de contabilitate si CECCAR, pentru asigurarea unei intelegeri comune a modului de implementare a sistemului. De asemenea, consultarile vor viza si analiza elementelor critice ale sistemului: capabilitatile SAF-T, impactul schimbarilor asupra sistemelor interne ale companiilor, fluxul procesului de control fiscal, standardul SAF-T, tipul de date etc.”, au informat reprezentantii ANAF.

ANAF promite ca sistemul SAF-T „va contribui la asigurarea echitatii in derularea activitatilor economice, precum si la imbunatatirea conformarii voluntare prin reducerea efortului ambelor parti in ceea ce priveste alocarea resurselor umane si materiale“.

Reprezentantii ANAF spun ca in decursul urmatoarelor luni vor continua sa informam contribuabilii cu privire la implementarea SAF-T, in scopul pregatirii acestora pentru conformarea cu cerintele de export ale fisierului standard de control fiscal.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare