Despre industria prelucrarilor mecanice cu Catalin Danet – CNC Tech Bumbesti Jiu

 Despre industria prelucrarilor mecanice cu Catalin Danet – CNC Tech Bumbesti Jiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

CNC Tech este expresia unei simbioze de succes, fiind rezultatul asocierii dintre  SERES PROD COM SRL – specializata in confectionarea de structuri metalice si firma italiana MIMO- cu traditie in prelucrari mecanice.

Noua companie a reusit ca in 14 ani de la infiintare sa se plaseze in top 3 firme din Gorj, pentru domeniul prelucrarilor mecanice, avand o ascensiune constanta.

Gorjbiz: Tinand cont de faptul ca CNC Tech a aparut inainte de aderarea Romaniei la UE, care sunt diferentele ante si post aderare, din punct de vedere al aprovizionarii materiilor prime, dar si al vanzarii produselor finite?
Catalin Danet, CNC Tech: Din punct de vedere al aprovizionarii, cred ca dupa aderarea la Uniune, firmele straine au inceput sa se intereseze de colaborarea cu firmele romanesti, acordandu-le treptat tot mai multa incredere. Pe langa avantajele unor preturi de productie mai mici, aspect care i-a motivat in mod deosebit, un alt castig imens a fost schimbarea modului in care se faceau importurile si exporturile. Era o pierdere enorma de timp si resurse, trebuind facute numeroase documente vamale. Birocratia devenea si mai apasatoare, daca intalneai acolo functionari fara pofta de munca.

Gorjbiz: Multe societati din domeniu nu au reusit sa supravietuiasca crizei declansate in 2007 si s-au stins in decurs de cativa ani, in timp ce altele s-au reprofilat si au transformat criza intr-o reala oportunitate. Ce a insemnat pentru societatea Dumneavoastra, criza financiara declansata la doar 2 ani de la constituirea societatii?
Catalin Danet, CNC Tech: Cred ca seriozitatea si profesionalismul de care am dat dovada, precum si capacitatea de a ne adapta conditiilor de piata au facut sa rezistam si sa trecem fara probleme peste acea perioada si chiar sa gasim noi parteneri de afaceri si astfel sa crestem volumul de productie.

Gorjbiz: SERES PROD COM este cum s-ar spune fratele mai mare al CNC Tech. In ce fel contribuie colaborarea celor doua societati la cifra totala de afaceri a CNC Tech?
Catalin Danet, CNC Tech: Activitatea celor 2 firme este complet diferita si oarecum complementara. Seres Prod Com realizeaza constructii mecanice si structuri sudate, iar CNC Tech produce piese prelucrate mecanic. Desfasurand activitati complet separate, fiecare societate are portofoliul ei de clienti. Desigur exista si colaborari ocazionale, daca una din ele are nevoie de produsele realizate de cealalta.

Gorjbiz: Cum s-a modificat de-a lungul timpului piata Dumneavoastra tinta din punct de vedere geografic?
Catalin Danet, CNC Tech: La inceputul activitatii am colaborat cu firme din Romania, productori de utilaje si cu intermediari de astfel de piese pentru firme in special din Italia. Treptat am inceput sa avem contacte directe cu producatori mai mari de diverse utilaje din Italia. Am crescut capacitatea de productie, am reusit sa captam interesul a diverse firme, aparand colaboratori si din Germania. In prezent avem colaboratori in Italia, Franta si Germania, asupra celei de-a treia concentrandu-ne cel mai mult asupra dezvoltarii pietei, in acest moment.

Gorjbiz: In ultimii 30 de ani, Romania, a involuat din producator si exportator de produse metalurgice, catre statutul de importator de metale. Care sunt pietele de pe care va aprovizionati Dumneavoastra? Cat de dificil este sa gasiti cele mai bune solutii de aprovizionare, respectând totodata cerintele contractuale asupra calitatii si standardelor materiilor prime?
Catalin Danet, CNC Tech: In acest moment pe piata romaneasca se gasesc cam toate tipurile si dimensiunile de materiele necesare productiei noastre, in proportie de 80% gasindu-se chiar in stocurile comerciantilor. Timpul de livrare a scazut foarte mult ajungand in acest moment la un nivel acceptabil, comparabil cu timpii de livrare pe care il au si firmele din restul Europei. Au aparut importatori directi, care ofera ritmicitate in aprovizionare, o gama foarte larga de produse, dar si repere speciale, intalnite destul de rar in productie. Cu toate ca acum situatia este multumitoare, la inceputuri nu gaseam decat cateva materii prime, necesare productiei si la preturi mai mari decat in Italia. Atunci am fost nevoiti sa rezolvam aceasta problema singuri si am cumparat un camion propriu cu care livram de doua ori pe luna piesele si la retur aprovizionam materiale de acolo. Am folosit aceasta metoda cativa ani pana cand cheltuielile au depasit beneficiile, iar ulterior am renuntat la aceasta solutie.

Gorjbiz: CNC TECH a avut o evolutie spectaculoasa, demna de toata aprecierea daca e sa comparam situatia la nivelul judetului Gorj, pentru anii 2009-2019. Cifra de afaceri a crescut de 3 ori, profitul de peste 20 de ori, in timp ce numarul a crescut cu doar 7 persoane. Care este secretul eficientei?
Catalin Danet, CNC Tech: Secretul, daca se poate spune asa, rezida in eforturile sustinute ale intregii noastre echipe, o mai buna organizare si acumularea experientei de productie odata cu trecerea anilor. Dar la toate acestea se adauga si achizitia de utilaje noi si performate, care desi s-a facut cu credite bancare, fara alte surse de finantare, au adus beneficii financiare semnificative.

Gorjbiz: Ce impact a avut asupra evolutiei societatii, calitatea Dumneavoastra de unic distribuitor al menghinelor profesionale ALLEN?
Catalin Danet, CNC Tech: Menghinele au o pondere foarte mica in cifra noastra de afaceri, desi ele sunt produse foarte bune calitativ, foarte robuste si foarte fiabile. Dar au si un pret pe masura. Comparativ cu alte produse de pe piata noi avem un pret mai mare, nu semnificativ, dar in ultimul timp oamenii cauta in special pretul cel mai bun, fara a tine cont si de alte aspecte, precum calitatea, fiabilitatea, serviciile garantie si postgarantie.

Gorjbiz: Din perspectiva CNC Tech, ce fel de parteneriate sunt cele mai avantajoase pe termen mediu si lung- cele bazate pe proiecte de mare amploare si cu retributii financiare importante pe moment, dar pentru care nu exista garantia unor viitoare colaborari sau parteneriatele de lunga durata, dar care se bazeaza pe comenzi constante, recurente, insa reduse ca si volum si pret?
Catalin Danet, CNC Tech: Activitatea noastra este specializata pe productia de piese prelucrate mecanic in serii mici si medii. In general lucram dupa comanda beneficiarului, de la care primim o cerere de oferta si dupa intocmirea preturilor primim sau nu comenzi. O parte dintre aceste repere se repeta la diferite intervale de timp. Deci noi lucram pe comenzi constante, uneori recurente.

Gorjbiz: Domeniul prelucrarilor metalice depinde intr-o mare masura de profesionalismul si de capacitatea de invatare permanenta a operatorilor. Cum faceti fata provocarilor pe care vi le ridica piata resuselor umane din tara, tinand cont de cresterea salariului minim, dar si de asteptarile salariale ale angajatilor, fata in fata cu cerintele clientilor de a veni mereu cu cele mai bune solutii ca si pret?
Catalin Danet, CNC Tech: Pentru a reusi, a trebuit sa facem cu totii eforturi, sa crestem in special productivitatea, sa ne organizam mai bine, pentru ca preturile nu le putem creste din cauza concurentei.

Gorjbiz: Care sunt planurile de viitor ale CNC Tech?
Catalin Danet, CNC Tech: In acest moment ne gandim la traversarea acestei perioade foarte agitate din punctul de vedere al migratiei fortei de munca, al lipsei de interes al oamenilor pentru munca si al lipsei de stabilitate economica si legislativa pe termen mediu si lung.

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

F.Cretzan

Gorjbiz SRL este furnizor de servicii de dezvoltare, optimizare si promovare web pentru companiile din Gorj.Servicii de mentenanta web - backup-uri manuale si automate - actualizarea de platforme tip CMS si a plugin-urilor folosite - optimizarea bazelor de date - devirusari online si offline - securizarea de platforme si module folosind tehnici specifice - actualizare si dezvoltare de continut webIn plus, furnizam servicii de: - promovare web / marketing online - SEO insite si offsite - design web - consultanta web privind popularea platformei folosite, exploatarea, securizarea si promovarea acesteia - alte servicii webServicii de dezvoltare web Aria noastra de expertiza cuprinde diverse limbaje de programare web, cms-uri si frawork-uri aferente acestora. Dintre acestea putem aminti urmatoarele:1. Limbaje: HTML/CSS, PHP/MySQL, JavaScript, Pearl, Python; 2. CMS: Wordpress, Opencart; 3. Framework’s: Codeigniter, Laravel, Jquery, Bootstrap.Folosim aceste tehnologii pentru a dezvolta site-uri de prezentare, aplicatii web si magazine web responsive (ce se vad bine pe orice device mobil), usor de navigat si user friendly Dezvoltam si editam module, pluginuri si cod sursa pentru a ne adapta mereu la nevoile clientilor nostri. Atat in cazul cms-urilor cat si solutiilor custom putem devirusa si securiza site-uri in urma unor analize exacte pe cod. Departamentele noastre sunt interconectate astfel incat in procesul de dezvoltare si optimizare sa optinem cele mai bune rezultate pentru clientul final iar acestea sa fie agreate si de motoarele de cautare in conformitate cu standardele actuale web.MIX DE MARKETING ONLINE Când vine vorba de serviciile noastre, folosim toate mijloacele si resursele necesare pentru ca tu sa ai parte de strategia perfectă pentru campania ta de promovare. Stabilim împreună obiectivele campaniei astfel încât să concepem cel mai eficient şi relevant “scenariu”, iar apoi dezvoltam un concept creativ, de impact prin care să comunicăm personalizat cu publicul ţintă.

Postari asemanatoare