Despre boala ucigătoare responsabilă pentru multe decese în rândul bărbaților…și nu numai

Distribuie sa vada si prietenii tai

Pandemia și-a pus amprenta asupra oamenilor, crescând considerabil numărul celor care au evitat adesea cu un preț extrem de ridicat prezentarea la medic. Într-o măsură considerabilă, teama de a ajunge în spitale a ajutat la creșterea exponențială a numărului de noi cazuri de cancer înregistrate la nivelul județului Gorj.

Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj, cu sprijinul echipei GorjBiz, continuă seria de interviuri ce abordează tematica celor mai frecvente tipuri de cancer întâlnite în județul Gorj, avându-l de astă dată invitat pe Domnul Doctor Dinu Constantin-Mădălin – Medic primar Urolog și totodată Director Medical al Spitalului Județean Gorj.

Cancerele de prostată și de vezică

Discuția de astăzi are în centru cancerul de prostată (peste 400 cazuri în Gorj)—al doilea tip de cancer letal în topul cancerelor ce produc decese în rândul bărbaților, dar și cancerul de vezică—ce se apropie vertiginos ca număr de cazuri, cu cele aproape 400 de cazuri în județ

Demersul nostru vine din dorința de a ajuta gorjenii să înțeleagă care sunt riscurile la care se expun ignorând simptome ce pot ascunde boli grave cu prognostic preponderent nefavorabil. Sperăm totodată să răspundem și celor care sunt dornici și interesați să se informeze asupra acestor afecțiuni din surse autorizate.

Ce veți afla urmărind interviul?

  1. Ce este prostata?
  2. Care sunt simptomele cancerului la prostată și de vezică?
  3. Cancerul de prostată apare ca și consecință agravantă a unor alte boli ale prostatei? Dacă da, care sunt aceste boli?
  4. Sunt cancerele de prostată și de vezică ereditare?
  5. Care este vârstă de la care crește considerabil riscul apariției acestor afecțiuni?
  6. Sunt aceste tipuri de cancer agresive sau au o evoluție lentă?
  7. Există mai multe forme de cancer de prostată/vezică?
  8. Care sunt procedurile de diagnosticare a acestor tipuri de cancer?
  9. Se pot diagnostica în Târgu-Jiu aceste forme de cancer?
  10. Cum se tratează acestea?
  11. Care sunt factorii de risc ai cancerelelor de prostată/vezică?
  12. Pot fi acestea prevenite?

Mulțumim Domnului Doctor pentru amabilitatea de a ne răspunde întrebărilor de mai sus, în mod profesionist, menținând în același timp o comunicare simplă și pe înțelesul tuturor.

Urmăriți-ne în continuare activitatea pe @ABCGorj pentru a descoperi alături de noi informații esențiale despre bolile care pun viețile gorjenilor în pericol, dar și cum ne putem proteja de acestea!

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare