De ce trebuie informați gorjenii despre cancerul colorectal?

 De ce trebuie informați gorjenii despre cancerul colorectal?
Distribuie sa vada si prietenii tai


@ABCGorj alături de echipa GorjBiz, continuă demersul de a informa comunitatea asupra diferitelor tipuri de cancer care îi îmbolnăvesc pe gorjeni într-un număr tot mai mare.
Invitatul de astăzi este Domnul Dr. Ion Gheorghitoiu – Medic Primar Medicină Internă și Gastroenteorologie- Doctor în Științe Medicale, căruia îi mulțumim pe această cale pentru amabilitatea și profesionalismul cu care ne-a răspuns tuturor întrebărilor.
Urmăriți interviul pentru a afla cu cât a crescut incidența cancerului colorectal atât la bărbați, cât și la femei în ultimii 10 ani în județul nostru și care sunt cauzele care au urcat acest tip de cancer pe locul 2 în rândul cancerelor feminine și pe locul 3 în rândul cancerelor masculine.
Numărul bolnavilor de cancer din Gorj este unul extrem de ridicat. Sunt înregistrați 9600 de bolnavi de cancer la finele trimestrului al 2-lea al anului curent, iar 1187 dintre aceștia suferă de cancer colorectal. Mai mult, doar în ultimele 3 luni s-au înregistrat 30 de noi cazuri de cancer colorectal în rândul gorjenilor.

Aflați cum puteți preveni practic apariția acestui tip de cancer

Domnul Dr. Ion Gheorghitoiu explica în detaliu cum și în ce fel va ajută Planul Național de Prevenire a Cancerului în depistarea incipientă a bolii și prevenirea acesteia. Totodată veți descoperi pe parcursul interviului și răspunsuri la întrebări precum:
• Ce este cancerul colorectal?
• Este acesta un cancer agresiv?
• Cum se depistează?
• Cancerul colorectal dă metastaze?
• O persoană cu antecedente în familie prezintă un risc mai mare de a dezvolta această boală?
• Care sunt metodele de screening?
• Cancerul de colon se poate trata?
• Care sunt recomandările pentru prevenirea acestui tip de cancer sau pentru a-l diagnostica la timp?
Urmăriți întreg materialul video pentru a află răspunsuri la întrebările de mai sus și informații esențiale despre categoriile sociale cele mai afectate în acest moment. Veți afla și care sunt factorii protectori, nu doar de risc în relația cu acest tip de cancer.


Va invităm totdată să va alăturați demersului ABC Gorj în a sprijini bolnavii de cancer și de a reduce prin prevenție numărul acestora, urmărind și viitoarele noastre materiale informative.
📧 [email protected]
📱 0722859514
📍Str. Armoniei Nr. 2, Loc. Dragoieni – Mun. Târgu-Jiu
Cont IBAN: RO29BTRLRONCRT0630749201
Banca Transilvania

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments