Cum a trecut de la munca într-o firmă de pe vremuri la o afacere din ziua de azi

 Cum a trecut de la munca într-o firmă de pe vremuri la o afacere din ziua de azi
Distribuie sa vada si prietenii tai

Orice firmă care are angajați trebuie să ofere, obligatoriu, salariaților instruirea necesară securității în muncă, evaluare riscuri, accidente de muncă, etc. În județul Gorj, una dintre cele mai experientate echipe care acordă aceste servicii este Aricons Group SRL, dar articolul nu este doar despre asta. În epoca muncii cu sens și a cumpărăturilor/alegerilor în funcție de povestea produsului, este necesară o prezentare a firmei de prestare de servicii în domeniul protecției muncii.

La 50 de ani, fondatorul firmei Aricons Group SRL s-a dus la școală. Floarea Olaru a văzut oportunitatea afacerii atunci când legislația a fost schimbată, în 2008-2009 și firmele erau obligate să-și instruiască salariații, însă firmele trebuiau autorizate, iar autorizarea era acordată doar în baza unor competențe. Avea experiența domeniului, pentru că sarcinile de la locul de muncă erau și pe această zonă.

Spirit de întreprinzător a avut mereu. Chiar imediat după 1989 a avut câteva încercări de a intra în afaceri, însă nu a fost ajutată de împrejurări.

Floarea Olaru are abilitatea de a se adapta noului, ba chiar a-l mirosi atunci când e pre drum. Iar experiența de viață este esențială. Antreprenoriatul nu are vârstă.

De la cooperativă la antreprenoriat

Dar reinventarea a avut loc după ce a ieșit la pensie de la cooperativa meșteșugărească. Acolo, ani de zile a încercat să își pună în aplicare ideile în slujba celor care dețineau cooperativa.

Ca o completare pentru cei mai puțin familiarizați cu domeniul, cooperativa meșteșugărească are mai multe spații în Târgu Jiu, pe care le închiriază, dar deține și afaceri, frizerii de exemplu.

La deschiderea primului salon mai cu dichis din Târgu Jiu, Floarea Olaru s-a dus să vadă de ce e atât de special. Când a intrat și a văzut spațiul frumos amenajat, aparatura nouă și entuziasmul tinerei care începuse afacerea, Floarea Olaru s-a întors la birou și le-a propus șefilor să facă și ei un salon în care atunci când intră, femeile să spună wow. Aveau resurse, iar entuziasm avea ea din plin. Răspunsul șefilor a fost NU.

Salonul cu pricina există și astăzi și este cel mai cunoscut din oraș. Despre frizeria cooperativei știți ceva? Ea este încremenită în timp. Timpul trecut.

Tot NU i s-a spus și când a propus alte soluții pentru modernizare,  creștere a calității serviciilor și folosirea spațiilor cu cap.

Astfel, vocea care o tot mâna în afaceri nu a adormit nicio clipă. Acum este un antreprenor la pensie. Ideile de afaceri nu-i dau nici acum pace, însă le redirecționează spre copiii ei.

Servicii

Însă pentru ea domeniul securității și sănătății în muncă este ce-i trebuie. Acest domeniu, de protecție a muncii, total neinteresant pentru mulți dintre noi, este cel care o mulțumește pe dna Olaru. Instruirea personalului, o formalitate pentru cei care dețin firmele, este o oportunitate pentru Floarea Olaru de a cunoaște oameni, de a explica importanța muncii ei. Evaluarea riscurilor este un proces absolut inutil pentru patroni, însă provocator pentru Aricons Group SRL. Și așa mai departe, cu celelalte servicii pe care firma le prestează. Pe toate le găsiți AICI.

Pentru cei care citesc această poveste, trebuie să știți că nu a fost deloc simplu. Au fost momente când a spus că antreprenoriatul este totuși prea greu pentru ea, că dacă începea în 1990 și nu 20 de ani mai târziu, ar fi fost altfel. Însă motivul era mereu legat de felul în care își exercita munca, vrând mereu să fie fără greșeli.

Instruirile în protecția muncii sunt obligatorii, iar cuvântul obligatoriu aduce după sine sentimente negative și de multe ori impresia că ai cheltuit banii degeaba. Nu și la Aricons Group SRL.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

F.Cretzan

Gorjbiz SRL este furnizor de servicii de dezvoltare, optimizare si promovare web pentru companiile din Gorj.Servicii de mentenanta web - backup-uri manuale si automate - actualizarea de platforme tip CMS si a plugin-urilor folosite - optimizarea bazelor de date - devirusari online si offline - securizarea de platforme si module folosind tehnici specifice - actualizare si dezvoltare de continut webIn plus, furnizam servicii de: - promovare web / marketing online - SEO insite si offsite - design web - consultanta web privind popularea platformei folosite, exploatarea, securizarea si promovarea acesteia - alte servicii webServicii de dezvoltare web Aria noastra de expertiza cuprinde diverse limbaje de programare web, cms-uri si frawork-uri aferente acestora. Dintre acestea putem aminti urmatoarele:1. Limbaje: HTML/CSS, PHP/MySQL, JavaScript, Pearl, Python; 2. CMS: Wordpress, Opencart; 3. Framework’s: Codeigniter, Laravel, Jquery, Bootstrap.Folosim aceste tehnologii pentru a dezvolta site-uri de prezentare, aplicatii web si magazine web responsive (ce se vad bine pe orice device mobil), usor de navigat si user friendly Dezvoltam si editam module, pluginuri si cod sursa pentru a ne adapta mereu la nevoile clientilor nostri. Atat in cazul cms-urilor cat si solutiilor custom putem devirusa si securiza site-uri in urma unor analize exacte pe cod. Departamentele noastre sunt interconectate astfel incat in procesul de dezvoltare si optimizare sa optinem cele mai bune rezultate pentru clientul final iar acestea sa fie agreate si de motoarele de cautare in conformitate cu standardele actuale web.MIX DE MARKETING ONLINE Când vine vorba de serviciile noastre, folosim toate mijloacele si resursele necesare pentru ca tu sa ai parte de strategia perfectă pentru campania ta de promovare. Stabilim împreună obiectivele campaniei astfel încât să concepem cel mai eficient şi relevant “scenariu”, iar apoi dezvoltam un concept creativ, de impact prin care să comunicăm personalizat cu publicul ţintă.

Postari asemanatoare