Crilelmar Targu Jiu – de la o simpla afacere de familie la exportator de mase plastice

 Crilelmar Targu Jiu – de la o simpla afacere de familie la exportator de mase plastice
Distribuie sa vada si prietenii tai

Gorjbiz:  Crilelmar are deja peste 20 de ani de activitate si o cifra de afaceri impresionanta de ordinul milioanelor de euro. Cum a inceput totul? Ce anume v-a motivat sa incepeti o afacere cu mase plastice, intr-un judet specializat mai degraba pe domeniul energetic?

Lelius Stanusoiu: Compania Crilelmar a fost infintata in anul 1996 si a demarat ca o afacere de familie, avand ca obiect de activitate distributia la nivel local – comertul engross cu bunuri de larg consum, in special mase plastice. Ulterior, in anul 1997 am avut privilegiul de a deveni cel mai important distribuitor al unuia din marii producatori de mase plastice din Romania acelei perioade. Atunci am deschis  la Targu-Jiu un depozit zonal al respectivei fabrici.

Una din dintre gamele produse de partenerii nostri o reprezentau navetele de fructe. Pentru productia acestora, erau reciclate prin macinare, toate navetele deteriorate existente pe piata. Asa a aparut la noi prima moara de macinat si implicit activitatea de reciclare a maselor plastice.

In anul 2001, aveam deja experienta in vanzarile de mase plastice. Devenisem distribuitori pentru mai multi producatori  de  gen din Romania si facusem deja pionieratul  in reciclare. Asadar, am decis ca este oportun sa demaram un proiect la finalul caruia sa devenim producatori prin injectie de mase plastice.

Intr-o economie locala in care totul se baza pe cimnent sau era legat de acest sector, noi am cautat sa gasim o nisa prin care sa ne adresam partenerilor din intreaga tara.

Gorjbiz: Descrieti-ne, in ce consta mai precis, activitatile societatii Dumneavoastra, de recuperare a materialelor reciclabile sortate si colectarea deseurilor nepericuloase. De unde recuperati si colectati materialele?

Lelius Stanusoiu: In prezent compania CRILELMAR este reciclator final pentru urmatoarele tipuri de material plastic: HD-PE, PP, LD-PE si LLD-PE.

Practic, colectam la nivel de ambalaj, deseu tehnologic sau material presortat. Acest material este transformat, prin procedee tehnologice specifice in granule (materie prima) pe care o injectam sau extrudam in produse finite cum ar fi de exemplu cele din gama de gradina (ghivece de flori, jardiniere de flori, containere etc.) Toti generatorii unor astfel de materiale reciclabile se pot adresa companiei noastre: firme de salubrizare, fabrici, magazine.

Gorjbiz: Protectia mediului inconjurator este un subiect foarte sensibil si extrem de prezent pe ordinea de zi a organizatiilor societatii civile, la nivel global. Pornind de la aceasta realitate, cat de mult s-au schimbat reglementarile in domeniul productiei de mase plastice si cum v-a afectat activitatea  de-a lungul timpului?

Lelius Stanusoiu: Protectia mediului inconjurator este o prioritate pentru toate statele lumii. Uniunea Europeana pune accent deosebit pe reciclare si in acest sens legislatia europeana are reguli din ce in ce mai stricte. Activitatea desfasurata de noi se pliaza exact pe aceste norme si in consecinta cu cat se va recicla mai mult cu atat, noi, vom avea mai mult de procesat.

Gorjbiz: Compartimentul de planificare şi producţie al Crilelmar este din ce în ce mai concentrat pe un rol eco-prietenos pentru a respecta mediul înconjurător prin utilizarea de materii prime reciclate. Care este in acest moment ponderea materialelor eco-prietenoase din intregul volum de productie?

Lelius Stanusoiu: Prin compartimentele noastre de specialitate cautam sa gasim solutii de inlocuire a materialelor cum ar fi lemn sau metal cu produse din plastic reciclate. Spre exemplu, zona de constructii este o zona in care plasticul isi gaseste aplicatii din ce in ce mai multe.

Gorjbiz: Ramanand in aceeasi sfera a discutiei, aveti in acest moment colaborari cu institutii de cercetare sau de invatamant, care sa va ajute in procesul de cercetare si dezvoltare permanenta de materiale fiabile pentru viitor?

Lelius Stanusoiu: Compania noastra este deschisa tuturor tipurilor de activitati de cercetare in invatamant, alaturi de care incercam sa gasim solutii practice pentru materialele reciclate. Din pacate, pana in acest moment, nu am reusit sa avem astfel de colaborari, desi avem chiar la nivel local facultati de specialitate.

Gorjbiz: De-a lungul istoriei Crilelmar, numarul angajatilor a crescut de 10 ori. Cat de greu a fost sa gasiti resursa umana calificata in domeniu? Cum ati realizat specializarea pe domeniul Dumneavoastra in cazul in care aceasta lipsea?  Dezvoltarea activitatii Crilelmar, prevede o noua serie de angajari in viitor apropiat?

Lelius Stanusoiu: Noi obisnuim sa specializam personalul angajat la locul de munca. In continuare vom face acest lucru pentru inceptul acestui an, avand disponibilitate de angajare pentru un numar de 25 posturi.

Foto: Fabrica de mase plastice Crilemar Targu Jiu
Foto: Fabrica de mase plastice Crilemar Targu Jiu

Gorjbiz: Desi  ponderea cifrei de afaceri în totalul vânzărilor sectorului de activitate, a ajuns in 10 ani de la 230%, la 43%, pentru judetul Gorj, per total, financiar ati reusit sa depasiti  de departe rezultatele perioadei de boom din 2008. Care sunt pietele spre care v-ati indreptat pentru a compensa scaderea vanzarilor de la nivel local?

Lelius Stanusoiu: In prezent doar 10% din cifra noastra de afaceri este realizata la nivelul judetului Gorj. Restul volumului il realizam la nivel national si international. Exportam in Ungaria, Serbia si Moldova. Prioritatea noastra actuala este sa crestem vanzarile in zona de export si sa ne marim cota de piata in Romania.

Gorjbiz: Societatea Crilelmar ocupa acum locul 64 in Romania,  dupa  ponderea cifrei de afaceri în totalul vânzărilor sectorului de activitate. Este un loc onorabil, insa exista suficient spatiu de crestere.  Care sunt atuu-rile Dumneavoastra in fata concurentei acerbe din piata?

Lelius Stanusoiu: Investitia in utilaje de ultima generatie si in forta umana sunt atuu-rile pe care ne bazam pentru a creste cifra de afaceri a companiei.

Gorjbiz: In ceea ce priveste activitatile de marketing traditional, o prezenta constanta si de calitate la evenimentele internationale, asigura notorietatea brand-ului Crilelmar pe plan extern. La ce fel de evenimente de profil participati?

Lelius Stanusoiu: Incepand cu anul 2020 CRILELMAR  va fi prezent la targuri de profil, atat la nivel national, cat si la nivel international.

Gorjbiz: In  ceea ce priveste planurile viitoare ale Crilelmar, veti continua dezvoltarea intensiva a aceleiasi game de produse, cu adresabilitate predictibila pe piata sau luati in calcul si extinderea tipologiei de produse oferite, orientandu-va si spre clientii industriali?

Lelius Stanusoiu: Pentru viitor ne dorim extinderea gamei noastre de produse, in acelasi domeniu  in care activam in prezent.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

F.Cretzan

Gorjbiz SRL este furnizor de servicii de dezvoltare, optimizare si promovare web pentru companiile din Gorj.Servicii de mentenanta web - backup-uri manuale si automate - actualizarea de platforme tip CMS si a plugin-urilor folosite - optimizarea bazelor de date - devirusari online si offline - securizarea de platforme si module folosind tehnici specifice - actualizare si dezvoltare de continut webIn plus, furnizam servicii de: - promovare web / marketing online - SEO insite si offsite - design web - consultanta web privind popularea platformei folosite, exploatarea, securizarea si promovarea acesteia - alte servicii webServicii de dezvoltare web Aria noastra de expertiza cuprinde diverse limbaje de programare web, cms-uri si frawork-uri aferente acestora. Dintre acestea putem aminti urmatoarele:1. Limbaje: HTML/CSS, PHP/MySQL, JavaScript, Pearl, Python; 2. CMS: Wordpress, Opencart; 3. Framework’s: Codeigniter, Laravel, Jquery, Bootstrap.Folosim aceste tehnologii pentru a dezvolta site-uri de prezentare, aplicatii web si magazine web responsive (ce se vad bine pe orice device mobil), usor de navigat si user friendly Dezvoltam si editam module, pluginuri si cod sursa pentru a ne adapta mereu la nevoile clientilor nostri. Atat in cazul cms-urilor cat si solutiilor custom putem devirusa si securiza site-uri in urma unor analize exacte pe cod. Departamentele noastre sunt interconectate astfel incat in procesul de dezvoltare si optimizare sa optinem cele mai bune rezultate pentru clientul final iar acestea sa fie agreate si de motoarele de cautare in conformitate cu standardele actuale web.MIX DE MARKETING ONLINE Când vine vorba de serviciile noastre, folosim toate mijloacele si resursele necesare pentru ca tu sa ai parte de strategia perfectă pentru campania ta de promovare. Stabilim împreună obiectivele campaniei astfel încât să concepem cel mai eficient şi relevant “scenariu”, iar apoi dezvoltam un concept creativ, de impact prin care să comunicăm personalizat cu publicul ţintă.

Postari asemanatoare