Cresa noua in Rovinari

 Cresa noua in Rovinari
Distribuie sa vada si prietenii tai

Primarul Robert Filip a anuntat ca incepand din aceasta toamna, in Rovinari, va functiona inca o cresa. Este vorba despre o unitate cu 30 de locuri ce va veni in sprijinul parintilor care au un loc de munca si nu pot sa se ingrijeasca de cei mici.

Incepand din aceasta toamna, in orasul nostru va functiona inca o cresa. Este vorba despre o unitate cu 30 de locuri ce va veni in sprijinul parintilor care au un loc de munca si nu pot sa se ingrijeasca de cei mici. Fie ca lucreaza la una din fabricile deschise in orasul nostru in ultimi doi ani, la Complexul Energetic Oltenia, sau oriunde altundeva, parintii pot fi siguri ca isi lasa copiii pe maini sigure si in cele mai bune conditii.

Noua cresa a fost realizata cu fonduri de la bugetul local, iar costurile, doar in ceea ce priveste compartimentarea, moderinzarea interioara sau exterioara, s-au ridicat la valoarea de 431.704 lei fara TVA.

A fost achizitionat mobilierul, patuturi, dulapioare, masute si scaunele pentru studiu, joaca si servirea mesei, iar grupurile sanitare au fost realizate in asa fel incat sa poata fi utilizate de cei mici in cele mai mari conditii de siguranta.

Urmeaza sa fie dotata bucataria, sa fie achizitionate televizoare, alte dispozitive electronice sau obiecte necesare desfasurarii unui proces educational de calitate, activitate care sa raspunda tuturor standardelor actuale.

De asemenea, urmeaza sa primim avizele necesare din partea DSP si ISJ, pentru ca mai apoi sa fie primite cererile de inscriere la aceasta cresa.

Trebuie amintit faptul ca, noul stabiliment se afla pe locul fostei cantine sociale, cantina ce consuma de la bugetul local aproximativ 900 de mii de lei anual. Asta nu inseamna ca cei care beneficiau de hrana de la aceasta cantina au fost lasati de izbeliste. Unii au reusit sa isi gaseasca un loc de munca, altii au renuntat sa se mai inscrie pe lista beneficiarilor, sau pur si simplu nu au mai indeplinit conditiile pentru a primi hrana calda din partea primariei. Serviciile cantinei sociale au fost inlocuite cu un alt program, MASA PE ROTI, program ce vine in sprijinul celor fara posibilitati.

Primaria Rovinari este alaturi de cei mai mici dintre rovinareni. Prin ei, comunitatea noastra are viitor”, a declarat primarul orasului Rovinari, Robert Filip.

Investitia a fost realizata in locul fostei cantine de ajutor social din Rovinari.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare