Consumul a crescut in luna iunie cu 9,1% fata de luna mai, conform INS

 Consumul a crescut in luna iunie cu 9,1% fata de luna mai, conform INS
Distribuie sa vada si prietenii tai

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cel mai bun indicator pentru consum, a crescut in iunie atat ca serie bruta cat si  ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,1%, respectiv 6,3%, comparativ cu luna precedenta, arata un comunicat INS.

Fata de perioada similara din 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (exceptia comertului  autovehicule si motociclete) s-a majorat  cu 2,9%, ca serie bruta si cu 0,9% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Avansul inregistrat in luna iunie comparativ cu luna precedenta s-a datorat cresterilor vanzarilor carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 17,6% si a vanzarilor de produse nealimentare cu 14,6%. Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 0,5%.

In primele sase luni din 2020, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul (exceptia comertului  autovehicule si motociclete), a inregistrat  o crestere de 0,5%,ca serie bruta, fata de perioada similara a 2019, pe fondul cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun  cu 7,6% si vanzarilor de produse nealimentare cu 0,3%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu  10,8%.

Vezi AICI comunicatul integral.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare