Concursul „Brancusi. Motive si simboluri” isi va desemna castigatorii

 Concursul „Brancusi. Motive si simboluri” isi va desemna castigatorii
Distribuie sa vada si prietenii tai

Cea de-a doua editie a Concursului International de arte vizuale „Brancusi. Motive si simboluri” din ciclul „Prezentul Brancusi” isi va anunta castigatorii, in cadrul unui eveniment cultural de tinuta, care va avea loc la Muzeul National „Constantin Brancusi” de la Targu Jiu, la 16 martie 2022, incepand cu orele 18.00. Programul actiunii va include: lansarea albumului „Brancusi vazut in 145 de portrete”, o valoroasa colectie de lucrari ale participantilor de la concursul din anul trecut, editat cu sprijinul Primariei Targu Jiu; anuntarea castigatorilor concursului; vernisajul lucrarilor premiate la editia din acest an; recitalul Cvartetului cameral „Accente”.

Ciclul experimental „Prezentul Brancusi”, din care face parte concursul international de arte vizuale, a inceput in 2021 si se va derula anual, in perioada februarie-martie, pana la aniversarea de 150 de ani de la nasterea marelui artist Constantin Brancusi. Prin acest proiect, organizatorii isi propun sa promoveze studiul biografiei si creatiei sculptorului, un adevarat reper al culturii mondiale si sa motiveze generatiile tinere prin oferirea unui model.

Primele doua editii din acest ciclu s-au desfasurat exclusiv in format online, implicand mii de vizualizari din cele mai diferite colturi ale lumii.

Concursul din acest an cu tema „Brancusi. Motive si Simboluri” a fost adresat atat elevilor de la toate ciclurile de invatamant din cadrul liceelor vocationale de arta, studentilor de la facultatile de profil, cat si artistilor plastici profesionisti. In urma acestuia au rezultat 638 de lucrari semnate de participanti din Armenia, Belarus, Canada, Cehia, Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Republica Moldova, Romania si Ucraina. La concurs s-au prezentat participanti cu varste intre 6 si 67 de ani, in cadrul a cinci categorii competitionale.

Din juriul international au facut parte: Vlad Ciobanu – membru U.A.P. (Romania), Vasile Fuiorea, presedintele U.A.P. filiala Gorj (Romania), Olga Melnik-Malakhova – membru U.A.P. (Belarus), Ioan Grecu – membru U.A.P. (Republica Moldova) si Michal Dubnicky, membru al Asociatiei artistilor plastici din Boemia de Sud (Republica Ceha).

Toti concurentii vor primi diploma de participare, iar lucrarile premiate vor fi expuse, pana la 24 martie 2022, la Muzeul National „Constantin Brancusi”.

Comitetul de organizare al concursului aduce sincere aprecieri tuturor participantilor si adreseaza deosebite consideratii profesorilor coordonatori, care au tratat cu dedicatie tema concursului, aducand, astfel, un omagiu marelui nostru Brancusi.

Concursul International de arte vizuale „Brancusi. Motive si Simboluri” a fost organizat de Liceul de Arte „Constantin Brailoiu” din Targu Jiu si Muzeul National „Constantin Brancusi” in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania, filiala Gorj.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare