Comuna Pestisani a devenit statiune turistica de interes local

 Comuna Pestisani a devenit statiune turistica de interes local
Distribuie sa vada si prietenii tai

Locul de bastina a sculptorului Constantin Brancusi, comuna Pestisani din judetul Gorj, a devenit statiune turistica de interes local.

Guvernul Romaniei, la initiativa Ministerului Economiei, a adoptat  Hotararea pentru aprobarea atestarii unor localitati sau parti din localitati, ca statiuni turistice de interes national, respectiv local.

Potrivit unui comunicat al ministerului, in urma verificarii indeplinirii criteriilor legale si avand in vedere potentialul turistic, dar si resursele naturale si antropice, localitatile Tautii Magheraus (jud. Maramures), Vama (jud. Satu Mare), Ocnele Mari (jud. Valcea), Pestisani (jud. Gorj), Jucu (jud. Cluj) au fost atestate ca statiuni turistice de interes local.

Incepand de astazi, 08.05.2020, Comuna Pestisani a fost declarata Statiune Turistica de interes local.

Dupa 2 ani de demersuri in care s-au obtinut toate avizele de la toate ministerele, vizite in teren, consultare publica, putem demara o strategie care sa duca cat mai rapid la dezvoltarea turistica a localitatii.

Ca urmare a obtinerii acestui statut, atat Primaria Pestisani cat si cetatenii si agentii economici din comuna, vor putea obtine mult mai usor finantari europene pentru investitii in toate domeniile.

Acest statut nu inseamna cresteri de impozite si taxe, ci doar avantaje pentru toti”, a declarat primarul comunei Pestisani, Cosmin Pigui, pe un site de socializare.

In judetul Gorj, mai sunt atestate ca statiuni turistice localitatile Sacelu, Polovragi, Baia de Fier si Novaci.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare