Computer tomograf nou la spitalul din Dobrita

 Computer tomograf nou la spitalul din Dobrita
Distribuie sa vada si prietenii tai

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrita, Runcu, va avea, incepand cu luna decembrie, un computer tomograf.

Consiliul Judetean Gorj a semnat contractul de furnizare iar firma prestatoare va avea la dispozitie trei luni pentru amenajarea spatiului in care va functiona noul tomograf precum si pentru punerea in functiune a echipamentului medical.

De asemenea, alaturi de computerul tomograf, vor fi livrate, pana la jumatatea lunii septembrie, sase monitoare pentru functii vitale precum si 30 de aparate de oxigenoterapie.

Este un pas esential pentru imbunatatirea conditiilor de tratament ale pacientilor internati la spitalul de pneumoftiziologie de la Dobrita. Fara indoiala, cel mai mare avantaj este acela ca nu vom mai fi nevoiti sa consumam timp pretios pentru a transporta pacientii care au nevoie de control tomograf pana la Targu Jiu si inapoi. Controalele sunt facute mult mai rapid, in cadrul spitalului. Iar acest lucru este important pentru ca se reduce timpul de interventie in actul medical, sunt eliminate riscurile transportului si, nu in ultimul rand, pentru ca ambulantele utilizate in aceasta operatiune pot fi relocate catre alte urgente”, a declarat presedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu.

Proiectul este unul cu fonduri europene si vizeaza dotarea cu echipamente si aparatura medicala a celor trei sectii care functioneaza in prezent ca „Zona Tampon”, respectiv „Zona COVID” in cadrul unitatii sanitare de la Dobrita.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare