CEO– reprezinta prioritatea candidatilor PNL Gorj la alegerile parlamentare

 CEO– reprezinta prioritatea candidatilor PNL Gorj la alegerile parlamentare
Distribuie sa vada si prietenii tai

Dan Valceanu – liderul PNL Gorj si candidat la alegerile parlamentare 2020 pentru Camera Deputatilor anunta reluarea lucrarilor la grupul 5 de la Termocentrala Rovinari, in timpul guvernarii PNL.

Complexul Energetic Oltenia este cel mai important agent economic din Gorj. CEO asigura peste 13.000 de locuri de munca. Dar are totodata si o importanta strategica pentru Romania, fiind al doilea producator de energie electrica din Romania, dupa Hidroelectrica, cu o putere instalata disponibila de 3.240 MW.

De mentinerea CEO in functiune, prin modernizarea si retehnologizarea permanenta a structurilor societatii, depind astazi peste 13.000 de angajati si evident alegatori gorjeni.  Este firesc asadar ca buna functionare a CEO sa reprezinte o prioritate pentru autoritati indiferent de culoarea politica. Din pacate, acest aspect nu a fost mereu luat in calcul. Un bun exemplu in acest sens il constituie tergiversarile lucrarilor de retehnologizare ale Grupului 5 Rovinari, oprit inca din 2014. Reabilitarea grupului energetic are drept scop reducerea emisiilor poluante. Dar si cresterea duratei de viata cu 100.000 de ore. Reabilitarea care se ridica la un cost total de 140 de milioane de euro,  ar fi trebuit finalizata in toamana anului 2020. Insa, din ratiuni economice contractele pentru reabilitarea acestuia au fost prelungite pana la finele anului 2021.

Din fericire pentru angajatii CEO, investitiile in acest proiect s-au reluat, faptul fiind confirmat de catre presedintele PNL Gorj – Dan Valceanu, pe pagina sa de socializare https://www.facebook.com/DanVilceanu.ro/videos/878018656071641 .

Sindicatele din Termocentrala Rovinari spun ca grupul 5 este vital pentru viitorul sucursalei, dar si al Complexului Energetic Oltenia.

Dan Valceanu – „Suntem aproape de aprobarea planului pentru CE Oltenia de catre Comisia Europeana. Acest plan inseamna aproximativ 13.000 de locuri de munca salvate la complex si alte mii de locuri de munca mentinute la prestatori.”

Costul total al implementarii Planului de restructurare si decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, prevazut pentru derulare in perioada 2021 – 2025, este de aproximativ 3,5 miliarde de euro. Acesta presupune investitii pentru diversificarea surselor de energie, modernizarea activelor existente si protectia mediului, precum si cheltuieli pentru eficientizarea activitatii CE Oltenia.

O etapa esentiala in in procesul de evaluare a Planului de restructurare si decarbonare, o constituie aprobarea ajutorului de stat. Valoarea planului se ridica la 1,3 miliarde de euro. Aceasta este contributia statului pentru implementarea Planului de Restructurare a CE Oltenia. Suma de 1,3 miliarde de euro include si ajutorul de 252 de milioane de euro care a fost deja acordat CE Oltenia la inceputul anului 2020.

„Aprobarea ajutorului de stat este o dovada ca Planul de restructurare si decarbonare este robust si pragmatic si se bazeaza pe resurse importante de care atat compania, cat si statul roman dispun si pe care le vom folosi pentru a eficientiza activitatea complexului. Este un pas important in contextul in care Comisia Europeana a invitat CE Oltenia sa declanseze procedura de notificare, etapa finala a procesului de evaluare a Planului de restructurare si decarbonare, document transmis la Bruxelles pe 31 august 2020”, a declarat Daniel Burlan, presedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Planul de decarbonare este parte a programului de restructurare a CE Oltenia. Acesta are in vedere alinierea la cerintele legislatiei europene privind emisiile de gaze poluante. De asemenea constituie singura optiune reala pentru ca CEO sa ramana in continuare un actor energetic strategic in Romania.

 

 

 

 

 

 

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare