Competitie nationala Java pentru elevii pasionati de informatica

 Competitie nationala Java pentru elevii pasionati de informatica
Distribuie sa vada si prietenii tai

Competitia nationala „Invata sa programezi cu Alice” organizata de catre ADFABER si sponsorizata de catre Oracle Academy, se afla la cea de-a saptea editie. In fiecare an, sute de elevi din tara pasionati de informatica participa la competitie pentru a invata bazele programarii Java intr-un mod interactiv.

Necesitatea unui mod de predare care starneste curiozitatea elevilor se simte mai mult ca niciodata. Copiii au nevoie sa simta bucuria de a descoperi lumea din jur si implinirea de a prezenta altora ce au aflat. Prin acest proiect, au ocazia sa afle cum se creeaza o lectie si pot sa le arate profesorilor cum le-ar placea sa invete. Profesorii pot sa foloseasca apoi creatiile drept suport la clasa”, a declarat Alin Chiriac, fondatorul ADFABER.

Pentru editia din acest an, inscrierile sunt deschise pana pe 22 octombrie, elevii si profesorii avand ocazia sa isi inscrie echipele AICI.

In 2020 peste 200 de elevi au venit in ajutorul profesorilor si au transformat materiile preferate in jocuri educative si lectii interactive, folosind notiunile de baza din Java.

Java este cel mai utilizat limbaj de programare la nivel mondial si unul dintre cele mai cerute de pe piata muncii.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare