Comisia Europeana sprijina proiectele pentru stimularea cresterii economice

 Comisia Europeana sprijina proiectele pentru stimularea cresterii economice
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a aprobat 226 de proiecte care se vor derula in cele 27 de state membre si vor sprijini eforturile de elaborare si punere in aplicare a reformelor nationale menite sa stimuleze cresterea economica.

In prima faza, CE va sprijini Romania cu 13 proiecte in diverse domenii: elaborarea politicilor publice, planificare strategica si bugetara, sustenabilitatea investitiilor publice, imbunatatirea conformitatii fiscale si a legislatiei fiscale, tranzitia digitala si ecologica.

Reformele sunt necesare pentru imbunatatirea mediului de afaceri, consolidarea sistemelor de sanatate si a sistemelor sociale si educationale si, in general, pentru sporirea rezilientei statelor membre si a partilor interesate atunci cand se confrunta cu provocari dificile si crize globale. Instrumentul de sprijin tehnic este un instrument puternic care le poate permite statelor membre sa realizeze reformele de care au nevoie pentru o crestere durabila”, a declarat comisarul european pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira.

Aceste actiuni de sprijin se realizeaza in cadrul Instrumentului de sprijin tehnic si vor dispune, in acest an, de un buget total de 102,6 milioane de euro pentru promovarea coeziunii economice, sociale si teritoriale in UE.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare