Comisia Europeana si Fondul European de Investitii lanseaza o finantare de 8 miliarde de euro pentru 100.000 de IMM-uri

 Comisia Europeana si Fondul European de Investitii lanseaza o finantare de 8 miliarde de euro pentru 100.000 de IMM-uri
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana si Fondul European de Investitii vor sa limiteze impactul pandemiei asupra intreprinderilor mici si mijlocii si asupra intreprinderilor mici cu capitalizare medie si deblocheaza opt miliarde de euro pentru finantarea a 100.000 de IMM-uri.

Comisia Europeana a deblocat 1 miliard de euro din Fondul european pentru investitii strategice (FEIS), ce va servi drept garantie pentru Fondul European de Investitii (FEI), care face parte din Grupul Bancii Europene de Investitii. Acest lucru va permite FEI sa emita garantii speciale pentru a stimula bancile si alti creditori sa ofere lichiditati pentru cel putin 100.000 de IMM-uri europene si pentru intreprinderile mici cu capitalizare medie afectate de impactul economic al pandemiei de coronavirus, finantarea disponibila fiind estimata la 8 miliarde euro„, a informat Comisia Europeana.

Suma de 1 miliard de euro deblocata din FEIS in temeiul mecanismului de garantare a imprumuturilor din cadrul programului COSME si prin componenta InnovFin – Garantii pentru IMM-uri din cadrul programului Orizont 2020 permite FEI sa ofere garantii in valoare de 2,2 miliarde EUR intermediarilor financiari, deblocand finantari disponibile in valoare de 8 miliarde de euro. Garantiile vor fi oferite prin intermediul FEI pe piata, printr-o cerere de exprimare a interesului publicata astazi catre mai multe sute de intermediari financiari, inclusiv banci si creditori alternativi. Principalele caracteristici ale acestor garantii vor fi:

  •  un acces simplificat si mai rapid la garantia FEI;
  • o acoperire mai mare a riscurilor – pana la 80 % din pierderile potentiale aferente imprumuturilor individuale;
  • accentul pus asupra imprumuturilor pentru capital circulant in intreaga UE;
  • acordarea unor conditii mai flexibile, inclusiv amanarea, reesalonarea sau suspendarile temporare ale obligatiei de rambursare a imprumuturilor.

Noile caracteristici vor fi accesibile noilor intermediari financiari, precum si intermediarilor financiari existenti care colaboreaza deja cu FEI, care vor oferi la randul lor conditii speciale pentru peste o suta de mii de intreprinderi care beneficiaza de garantii in cadrul programelor COSME LGF si InnovFin SMEG.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare