Comisia Europeana prelungeste durata cadrului pentru ajutoare de stat

 Comisia Europeana prelungeste durata cadrului pentru ajutoare de stat
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a decis sa prelungeasca pana la 31 decembrie 2021 cadrul temporar pentru masuri de ajutor de stat adoptat la 19 martie 2020 pentru a sprijini economia in contextul pandemiei.

De asemenea, Comisia a stabilit si extinderea sferei de aplicare a cadrului temporar prin majorarea plafoanelor stabilite in acesta si prin posibilitatea ca, pana la sfarsitul anului viitor, anumite instrumente rambursabile sa poata fi convertite in granturi directe.

In contextul pandemiei de coronavirus, care se prelungeste mai mult decat ne asteptam, trebuie sa continuam sa ne asiguram ca statele membre le pot oferi intreprinderilor sprijinul necesar pentru a depasi aceasta situatie dificila. Am decis joi prelungirea aplicarii cadrului temporar pana la sfarsitul anului. De asemenea, am majorat plafoanele anumitor masuri prevazute in cadrul temporar si am oferit stimulente pentru utilizarea instrumentelor rambursabile, permitand conversia anumitor imprumuturi si a altor instrumente rambursabile in granturi directe.

Astfel, le oferim statelor membre posibilitatea de a utiliza pe deplin flexibilitatea normelor privind ajutoarele de stat pentru a-si sprijini economiile, limitand in acelasi timp denaturarea concurentei”, a declarat vicepresedintele executiv Margrethe Vestager, responsabil cu politica in domeniul concurentei.

Comisia examineaza in permanenta necesitatea de a adapta in continuare cadrul temporar. Acesta urma sa expire la 30 iunie 2021, cu exceptia masurilor de recapitalizare care puteau fi acordate pana la 30 septembrie 2021.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare