Comisia Europeana aproba o schema de ajutoare destinata despagubirii operatorilor aeroportuari

 Comisia Europeana aproba o schema de ajutoare destinata despagubirii operatorilor aeroportuari
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a aprobat o schema de ajutoare romaneasca in valoare de 21,3 milioane RON pentru a despagubi operatorii aeroportuari regionali din Romania pentru pagubele suferite ca urmare a pandemiei COVID-19.

In cadrul schemei, care va fi deschisa operatorilor de pe aeroporturile romanesti cu un trafic anual cuprins intre 200.000 si 3 milioane de pasageri, autoritatile romane vor fi in masura sa compenseze aceste aeroporturi pentru pierderile nete suferite in perioada 16 martie — 30 iunie 2020 ca urmare a masurilor restrictive referitoare la serviciile de transport aerian international si intern de pasageri implementate de Romania si de alte tari”, se arata intr-un comunicat al CE.

Sprijinul va lua forma unor granturi directe. Comisia a evaluat masura in temeiul articolului 107 din Tratatul privind functionarea UE, care ii permite sa aprobe masurile de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a despagubi companii pentru daunele cauzate in mod direct de evenimente exceptionale precum pandemia de coronavirus.

Comisia a constatat ca schema Romaniei va oferi despagubiri pentru daunele direct legate de pandemia COVID-19, precum si ca masura este proportionala, intrucat despagubirea nu depaseste ceea ce este necesar pentru repararea prejudiciului. Pe aceasta baza, Comisia a concluzionat ca schema este in conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare