Comisia Europeana aproba o schema de ajutoare destinata despagubirii operatorilor aeroportuari

 Comisia Europeana aproba o schema de ajutoare destinata despagubirii operatorilor aeroportuari
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a aprobat o schema de ajutoare romaneasca in valoare de 21,3 milioane RON pentru a despagubi operatorii aeroportuari regionali din Romania pentru pagubele suferite ca urmare a pandemiei COVID-19.

In cadrul schemei, care va fi deschisa operatorilor de pe aeroporturile romanesti cu un trafic anual cuprins intre 200.000 si 3 milioane de pasageri, autoritatile romane vor fi in masura sa compenseze aceste aeroporturi pentru pierderile nete suferite in perioada 16 martie — 30 iunie 2020 ca urmare a masurilor restrictive referitoare la serviciile de transport aerian international si intern de pasageri implementate de Romania si de alte tari”, se arata intr-un comunicat al CE.

Sprijinul va lua forma unor granturi directe. Comisia a evaluat masura in temeiul articolului 107 din Tratatul privind functionarea UE, care ii permite sa aprobe masurile de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a despagubi companii pentru daunele cauzate in mod direct de evenimente exceptionale precum pandemia de coronavirus.

Comisia a constatat ca schema Romaniei va oferi despagubiri pentru daunele direct legate de pandemia COVID-19, precum si ca masura este proportionala, intrucat despagubirea nu depaseste ceea ce este necesar pentru repararea prejudiciului. Pe aceasta baza, Comisia a concluzionat ca schema este in conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Digiqole ad
Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments