Comisia Europeana aloca 300 milioane de euro pentru a sprijini intreprinderile cu potential ridicat sa se dezvolte

 Comisia Europeana aloca 300 milioane de euro pentru a sprijini intreprinderile cu potential ridicat sa se dezvolte
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a lansat ESCALAR, o noua abordare in materie de investitii, elaborata impreuna cu Fondul European de Investitii, care va sprijini finantarea capitalului de risc si a cresterii intreprinderilor promitatoare, permitandu-le sa se extinda in Europa si sa contribuie la consolidarea suveranitatii economice si tehnologice a Europei.

ESCALAR va furniza pana la 300 milioane de euro cu scopul de a creste capacitatea de investitii a fondurilor cu capital de risc si a fondurilor de investitii in firme nelistate la bursa.

Astfel, Comisia Europeana estimeaza ca vor fi generate investitii de 4 ori mai mari in firmele private, ajungand pana la 1,2 miliarde de euro.

ESCALAR are scopul de a sprijini inchiderea fondului prin asigurarea de angajamente in valoare de pana la 50% din valoarea fondului. El vizeaza atat fondurile noi care se concentreaza pe finantarea firmelor in curs de extindere, cat si fondurile existente care doresc sa sprijine societatile cu potential ridicat din portofoliul lor sa-si accelereze cresterea.

Actuala cerere de propuneri ESCALAR constituie o faza-pilot pentru 2020, avand obiectivul ca, pe baza acestei experiente-pilot, ESCALAR sa devina un instrument financiar european obisnuit, alaturi de instrumentele financiare existente dupa 2020 in urmatorul cadru multianual (2021-2027).

Analiza si selectarea fondurilor este gestionata de FEI, se arata intr-un comunicat oficial al Comisiei Europeane.

Administratorii de fonduri interesati pot participa la program raspunzand la cererea deschisa de exprimare a interesului publicata zilele trecute de catre FEI: DESCARCA CEREREA.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare