Comisia Europeana aloca 28 de miliarde de euro prin programul Erasmus+

 Comisia Europeana aloca 28 de miliarde de euro prin programul Erasmus+
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a adoptat primul program de lucru anual Erasmus+ din perioada 2021-2027, pentru sprijinirea educatiei pentru toti, in UE si in afara regiunii.

Cu un buget de 26,2 miliarde de euro, completat cu 2,2 miliarde de euro din instrumentele externe ale UE, noul program va finanta proiecte de mobilitate in scopul invatarii si de cooperare transfrontaliera de care vor beneficia 10 milioane de europeni de toate varstele si din toate mediile sociale. Scopul sau este de a favoriza si mai mult incluziunea si de a sprijini dubla tranzitie ecologica si digitala, in conformitate cu prevederile Spatiului european al educatiei. Erasmus+ va sprijini, de asemenea, rezilienta sistemelor de educatie si de formare in contextul pandemiei.

Faptul ca bugetul Erasmus+ pentru urmatorii sapte ani aproape ca s-a dublat demonstreaza importanta acordata in Europa educatiei, tineretului si invatarii pe tot parcursul vietii. Erasmus+, derulat in 33 de tari si accesibil restului lumii prin intermediul activitatilor sale internationale, ramane un program unic din punctul de vedere al dimensiunii, al sferei sale de aplicare si al recunoasterii de care se bucura la nivel mondial. Invit toate organizatiile publice si private care isi desfasoara activitatea in domeniile educatiei, formarii, tineretului si sportului sa consulte noile cereri de propuneri publicate si sa solicite finantare. Gratie programului Erasmus+, vom face din Spatiul european al educatiei o realitate”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret.

Noul Erasmus+ ofera oportunitati de efectuare a unor perioade de studiu in strainatate, a unor stagii, ucenicii si schimburi de personal in toate domeniile educatiei, formarii, tineretului si sportului. El este deschis scolarilor, studentilor din invatamantul superior, elevilor din invatamantul profesional, cursantilor adulti, schimburilor de tineri, lucratorilor de tineret si antrenorilor sportivi.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare