Comisia Europeana acorda finantare de peste 300 milioane de euro aliantei pentru vaccinuri

 Comisia Europeana acorda finantare de peste 300 milioane de euro aliantei pentru vaccinuri
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a anuntat ca va dona 300 de milioane de euro in favoarea GAVI, alianta pentru vaccinuri, in perioada 2021-2025.

Suma promisa de catre CE reprezinta mai mult decat contributia sa totala de pana acum in favoarea GAVI. Finantarea va contribui la:

  • vaccinarea a 300 de milioane de copii si salvarea a pana la 8 milioane de vieti;
  • asigurarea tranzitiei reusite a anumitor tari catre autofinantare;
  • strangerea prin efect de levier a unei sume de 3,6 miliarde USD prin cofinantare nationala si prin programe de vaccinare autofinantate;
  • distribuirea in 55 de tari a peste 3,2 miliarde de doze de vaccinuri care pot salva vieti omenesti;
  • facilitarea a 1,4 miliarde de contacte intre familii si serviciile de sanatate prin intermediul programelor de vaccinare;
  • prevenirea reaparitiei poliomielitei in lume prin desfasurarea unor programe de vaccinare de rutina cu vaccinul poliomielitic inactivat in colaborare cu Initiativa mondiala de eradicare a poliomielitei;
  • finantarea constituirii unor rezerve de vaccinuri destinate utilizarii de urgenta pentru a opri raspandirea unor epidemii periculoase.

Vaccinurile pot salva vieti, dar doar daca sunt disponibile pentru toata lumea si mai ales in comunitatile si regiunile cele mai vulnerabile din lume. Din aceasta perspectiva este atat de importanta activitatea GAVI, alianta pentru vaccinuri. Aceasta alianta ofera tarilor in curs de dezvoltare mijloacele de care au nevoie pentru a se dota cu sisteme de sanatate si programe de imunizare mai solide si pentru ca lumea sa devina un loc mai sigur. Ma bucur ca, in acest demers crucial, GAVI poate beneficia de sprijinul Comisiei. Vom putea depasi astfel criza provocata de aceasta pandemie si vom putea evita aparitia alteia”, a declarat Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene.

Pana in august 2019, GAVI a contribuit la prevenirea a 13 milioane de decese prin programe de imunizare de rutina care au vizat peste 760 de milioane de persoane, precum si prin campanii desfasurate in 74 tari pentru imunizarea a peste 960 de milioane de persoane.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare