Comisia Europeana a lansat o platforma pentru publicarea lucrarilor stiintifice

 Comisia Europeana a lansat o platforma pentru publicarea lucrarilor stiintifice
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a lansat „Open Research Europe”, o platforma pentru publicarea lucrarilor stiintifice care va fi accesibila tuturor, pe care vor putea fi gasite gratuit rezultatele activitatilor de cercetare finantate de Orizont Europa, programul UE pentru cercetare si inovare pentru perioada 2021-2027, si de precursorul acestuia, programul Orizont 2020.

Platforma „Open Research Europe” le va oferi tuturor, indiferent daca sunt cercetatori sau simpli cetateni, acces gratuit la cele mai recente descoperiri stiintifice. Ea abordeaza in mod direct dificultatile majore asociate adesea cu publicarea rezultatelor stiintifice, inclusiv termenele de reutilizare a rezultatelor, obstacolele din calea reutilizarii si costurile ridicate.

Trebuie sa acceleram descoperirile stiintifice prin practici de cercetare mai colaborative si mai deschise. Ajutand cercetatorii sa publice in regim de acces liber, platforma „Open Research Europe” elimina barierele din calea fluxurilor de cunostinte si incurajeaza dezbaterea stiintifica. Acesta este doar inceputul. Treptat, vom consolida reputatia platformei ca loc predilect de publicare pentru cercetatorii beneficiari ai programelor Orizont 2020 si Orizont Europa si ne vom asigura ca aceasta devine parte integranta a Spatiului european de cercetare”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret.

Pana in acest moment, au fost publicate aproximativ 40 de lucrari stiintifice din diverse domenii ale cercetarii, acestea fiind disponibile pentru a fi citite si evaluate de comunitatea stiintifica.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare