Comisia Europeana a aprobat schema de ajutor de stat pentru firmele din Romania

 Comisia Europeana a aprobat schema de ajutor de stat pentru firmele din Romania
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a aprobat un ajutor de stat de 800 milioane euro destinat companiilor romanesti afectate de pandemia COVID-19.

Masurile vor fi gestionate de catre ramura de dezvoltare a Bancii de Export Import a Romaniei, EximBank, care va actiona in numele statului roman si total  independent de activitatile comerciale ale Eximbank.

Sistemul va fi deschis intreprinderilor mici si mijlocii cu o cifra de afaceri care a depasit 20 milioane RON in 2019, precum si intreprinderilor mari.

Masurile vizeaza imbunatatirea accesului la finantare pentru aceste companii, permitandu-le astfel sa isi continue activitatile in timpul si dupa izbucnirea epidemiei de coronavirus”, au declarant reprezentantii CE.

Comisia a constatat ca masurile cu privire la Romania sunt in conformitate cu conditiile stabilite in Cadrul temporar:

  • scadenta imprumuturilor este limitata la sase ani,
  • valoarea imprumuturilor corespunde nivelului prevazut in Cadrul temporar in ceea ce priveste nevoile de lichiditati ale beneficiarilor,
  • imprumuturile se refera la nevoile in materie de capital circulant si de investitii si (iv) autoritatile romane au instituit garantii pentru a se asigura ca ajutorul este efectiv transferat catre beneficiarii finali, de exemplu solicitand bancilor finantatoare sa mentina sau sa amelioreze conditiile imprumuturilor eligibile pentru garantie.

Comisia a concluzionat ca masurile sunt necesare, adecvate si proportionale pentru a remedia o perturbare grava in economia unui stat membru, in conformitate reglementarile UE si cu conditiile prevazute in cadrul temporar.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare