Comertul auto-moto, in scadere cu aproximativ 15%

 Comertul auto-moto, in scadere cu aproximativ 15%
Distribuie sa vada si prietenii tai

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut pe serie bruta cu 14,7% in primele patru luni ale anului 2020, comparativ cu perioada similara din anul precedent, tot pe scadere fiind si volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei, cu 25,4%, potrivit datelor publicate de catre INS.

In “Comertul cu autovehicule” afacerile au scazut cu 20% ca serie bruta si cu 15% ca serie ajustata, iar in “Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule”, cifra de afaceri s-a diminuat cu 14,1% ca serie bruta si cu 8,4% ca serie ajustata.

Pe de alta parte, in primele patru luni, volumul cifrei de afaceri a crescut in “Comertul cu motociclete” (48,6% serie bruta, 44,5% serie ajustata) si pe segmentul privind “Intretinerea si repararea autovehiculelor” (1,3% serie bruta, 2,4% serie ajustata).

Comparativ cu luna similara a anului precedent, in aprilie 2020, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete s-au prabusit cu 45,2% ca serie bruta si cu 44,7% ca serie ajustata.

INS precizeaza ca informatiile surprind impactul crizei provocate de catre noul coronavirus si al masurilor luate de autoritati ca urmare a decretarii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei incepand cu 16 martie 2020.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare