Comertul auto-moto, in scadere cu aproximativ 15%

 Comertul auto-moto, in scadere cu aproximativ 15%
Distribuie sa vada si prietenii tai

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut pe serie bruta cu 14,7% in primele patru luni ale anului 2020, comparativ cu perioada similara din anul precedent, tot pe scadere fiind si volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei, cu 25,4%, potrivit datelor publicate de catre INS.

In “Comertul cu autovehicule” afacerile au scazut cu 20% ca serie bruta si cu 15% ca serie ajustata, iar in “Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule”, cifra de afaceri s-a diminuat cu 14,1% ca serie bruta si cu 8,4% ca serie ajustata.

Pe de alta parte, in primele patru luni, volumul cifrei de afaceri a crescut in “Comertul cu motociclete” (48,6% serie bruta, 44,5% serie ajustata) si pe segmentul privind “Intretinerea si repararea autovehiculelor” (1,3% serie bruta, 2,4% serie ajustata).

Comparativ cu luna similara a anului precedent, in aprilie 2020, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete s-au prabusit cu 45,2% ca serie bruta si cu 44,7% ca serie ajustata.

INS precizeaza ca informatiile surprind impactul crizei provocate de catre noul coronavirus si al masurilor luate de autoritati ca urmare a decretarii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei incepand cu 16 martie 2020.

Digiqole ad
Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments