Cladiri din Zona Metropolitana vor fi reabilitate energetic

 Cladiri din Zona Metropolitana vor fi reabilitate energetic
Distribuie sa vada si prietenii tai

Primarul Marcel Romanescu a anuntat ca s-au facut pasi importanti privind obtinerea de fonduri prin PNRR pentru reabilitarea energetica a mai multor cladiri din Zona Metropolitana.

Autoritatile isi doresc sa obtina bani pentru reabilitarea termica si montarea de panouri fotovoltaice la 100 de cladiri, iar 40 dintre acestea sunt in Targu-Jiu.

“(…) Am luat hotararea ca mare parte din cladirile unitatilor de invatamant sa fie reabilitate energetic. Asta presupune o anvelopare interioara si exterioara, schimbarea tuturor instalatiilor sanitare si instalarea panourilor fotovoltaice care sa le asigure independenta. Este o axa de finantare pe PNRR care ne permite sa obtinem fonduri prin intermediul Zonei Metropolitane. Este primul mega proiect care se dezvolta pe Zona Metropolitana. 100 de cladiri din Zona Metropolitana care vor putea fi reabilitate pe PNRR. Suntem intr-un parteneriat cu inca 17 de localitati, asa ca o parte din cladiri vor fi din localitatile care au aderat la Zona Metropolitana. O alta parte, destul de importanta, 40 de cladiri vor fi din municipiul Targu Jiu. Vom incerca sa obtinem finantare pentru eficientizarea energetica a celor 100 de cladiri. Vom angaja consultanti care sa ne poata sprijini in realizarea proiectelor. Partea noastra de contributie pentru aceste proiecte din PNRR este de 5%. Suma la care se ridica o vom sti exact dupa ce vor fi facute devizele pentru fiecare cladire in parte. Evaluarea o vor face firmele de consultanta. (…)”, a declarat edilul pentru GorjOnline.

Romanescu a mai punctat ca nu doar scoli, ci si Stadionul “Tudor Vladimirescu”, Sala Sporturilor, bazinul de inot, pietele si imobile ale primariei din Targu Jiu, vor fi independente energetic, gratie noului proiect.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare