Certificatul verde de vaccinare va fi lansat pe 1 iulie

 Certificatul verde de vaccinare va fi lansat pe 1 iulie
Distribuie sa vada si prietenii tai

Certificatul verde COVID-19 va fi lansat pe 1 iulie la nivel european, iar Romania este in grafic in acest moment cu procedurile pentru ca documentul sa fie disponibil incepand cu aceasta data.

Autoritatile vor lansa o platforma online securizata, de unde va putea fi descarcat certificatul. Trei categorii de persoane vor putea descarca certificatul: cele vaccinate impotriva COVID-19, cele care au trecut recent prin boala si cele care au un test PCR negativ.

Cel mai important element este dat de codul QR, care va garanta veridicitatea acestui certificat. Acesta este planificat a fi lansat pe data de 1 iulie, la nivel european. Vom avea o platforma, unde ne vom crea un cont, ne autentificam, si pe baza contului creat vom primi pe email un link de unde putem descarca acest certificat, care se refera la trei situatii: fie la vaccinare, ca suntem vaccinati, fie la recuperare, la faptul ca am trecut prin boala si acest lucru este certificat de prezenta unui rezultat RT-PCR pozitiv in trecutul nu foarte indepartat, sau a treia posibilitate absenta infectarii in acest moment, data de un rezultat RT PCR negativ”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu.

Acesta a mai anuntat ca certificatul va putea fi descarcat si va putea fi prezentat la punctul de trecere vamala „fie in format fizic, pe hartie, fie pe telefonul mobil, sub orice format, pentru ca va fi acest cod QR scanat”.

Comisia Europeana le-a recomandat statelor UE sa-i scuteasca de masura carantinei pe rezidentii vaccinati anti-COVID-19 si de teste pe copiii cu varste sub sase ani, pentru armonizarea masurilor legate de certificatul sanitar european care va facilita deplasarile in interiorul blocului comunitar.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare