Certificatul digital european COVID-19, aprobat in Romania

 Certificatul digital european COVID-19, aprobat in Romania
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul va aproba intr-o sedinta de lucru o ordonanta de urgenta pentru implementarea certificatelor digitale europene privind COVID-19.

Pasaportul COVID-19 va contine un cod QR si poate fi vizualizat sau descarcat de pe un portal web securizat. Fiecare persoana care a fost vaccinata impotriva COVID-19, care si-a revenit din aceasta afectiune sau care a dat rezultate negative la COVID-19 in ultimele 72 de ore va putea descarca gratuit certificatul digital verde. Certificatele pot fi folosite si sub forma tiparita.

Este in functie de situatia in care ne aflam. De exemplu, pentru o persoana testata, valabilitatea certificatului este de 24 de ore daca vorbim de un test antigen rapid si, respectiv, de 72 de ore daca vorbim de un test PCR. Daca este vorba de situatia in care persoana a trecut prin boala, valabilitatea este de 180 de zile de la data primului test Covid pozitiv inregistrat in corona force. Daca vorbim de vaccinare, valabilitatea este pana in luna iunie 2022 pentru o persoana vaccinata cu schema completa de vaccinare”, a declarat Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.

De asemenea, va exista o aplicatie mobila, ”CoronaScan” pentru verificarea autenticitatii, valabilitatii si integritatii certificatelor, prin scanarea codului QR de pe certificat.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare