CEO – furnizor strategic de energie, este un pilon important al economiei gorjene, dar nu trebuie sa ramana singurul

 CEO – furnizor strategic de energie, este un pilon important al economiei gorjene, dar nu trebuie sa ramana singurul
Distribuie sa vada si prietenii tai

Iulian-Vasile Popescu – candidatul Partidului National Liberal la presedintia Consiliului Judetean Gorj, intelege importanta contributiei  judetului Gorj la siguranța energetică națională. Mai mult decat atat, Iulian Popescu si intreaga sa echipa sustin ca acest lucru trebuie să se întâmple și în viitor, dezvoltand totusi si celelalte domenii industriale.

Sprijinirea activitatii Complexului Energetic Oltenia va continua si in viitor

Complexul Energetic Oltenia trebuie sa ramana un furnizor de energie electrica important in asigurarea sistemului energetic al Romaniei. Guvernul Romaniei a acordat un ajutor de salvare de 251 de milioane de euro, ceea ce a permis continuarea activitatii complexului. Mai departe, compania va urma un plan de regandire economica. Consiliul Judetean Gorj va fi un partener de nadejde, atat la nivelul comunitatilor locale, cat si in relatia cu institutiile centrale.

Accesarea fondurilor din Programul Operational Tranzitie Justa nu trebuie ratata

Programul Operational Tranzitie Justa are prevazut un buget total de 750 de milioane de euro pentru Romania, iar cele mai mari sume vor ajunge in Gorj si alte cateva judete cu economie bazata, in general, pe minerit. Consiliul Judetean si comunitatile din Gorj vor putea accesa aceste fonduri depunand proiecte pentru dezvoltarea sustenabila a judetului. Banii vor fi directionati spre investitii durabile, in reconversie profesionala, inovare si sprijinirea companiilor mici si mijlocii.

Incurajarea investitiilor si a investitorilor este vitala pentru judetul nostru

Consiliul Judetean Gorj nu trebuie sa mai astepte sa vina investitorii, ci sa se duca spre ei. Pe langa dezvoltarea infrastructurii, Consiliul Judetean Gorj va face o analiza a facilitatilor pe care le poate oferi fiecare localitate in parte, de la terenuri disponibile pana la resursele si taxele comunei respective. Potrivit unei statistici furnizata de Banca Nationala a Romaniei, Gorjul este la capatul clasamentului la investitii straine in ultimii 30 de ani, atragand doar 4 milioane de euro. Remedierea acestei situatii este plauzibila din perspectiva unui presedinte de Consiliu Judetean, precum Iulian-Vasile Popescu care vine din sectorul privat, din randurile investitorilor si cunoaste cel mai bine „limba” investitorilor.

Infiintarea unor centre de afaceri non-agricole in mediul rural esentiala pentru diverisificarea economica

Strategia Consiliului Judetean Gorj pentru urmatorii patru ani este si de a elimina discrepantele din interiorul judetului si oferirea de oportunitati pentru fiecare cetatean apt de munca. De aceea, este obligatorie crearea unor conditii de dezvoltare a afacerilor mici in mediul rural prin infiintarea a cel putin 5 centre unde antreprenorii pot fi sustinuti pentru a-si deschide afacerea. 

Realizarea unei asocieri cu localitati din jurul Targu-Jiului ajuta la atragerea fondurilor europene

Consiliul Judetean Gorj va promova si facilita asocierea si cooperarea intre localitati, facilitand astfel accesarea fondurilor europene. Astfel, Consiliul Judetean va initia un proiect de hotarare pentru crearea unei asocieri cu Targu-Jiu si localitatile din jurul municipiului, organism necesar pentru accesarea fondurilor europene si crearea de oportunitati in mai multe localitati deodata.

Reabilitarea Parcului Industrial de la Sadu si infiintarea unor noi parcuri trebuie realizata fara intarziere

Dezvoltarea economica a judetului vine odata cu crearea unei infrastructuri pentru desfasurarea de activitati economice diverse. Parcul Industrial de la Bumbesti-Jiu este un spatiu impropriu pentru dezvoltarea unei afaceri si sunt necesare lucrari de amenajare. De asemenea, Consiliul Judetean Gorj incepe demersurile pentru infiintarea a cel putin 3 centre de afaceri de tip incubatoare/ parcuri industriale in principalele localitati cu potential economic din judet, cum ar fi Municipiul Targu-Jiu si orasele Motru si Rovinari, cu fonduri europene.

Centru pentru mestesuguri si artizanat pe lista de prioritati

Judetul Gorj pastreaza, inca, traditii locale, dar este urgenta infiintarea a cel putin un centru multifunctional pentru facilitarea afacerilor in domeniul mestesugurilor si a artizanatului. Este nevoie de schimbarea abordarii asupra mestesugurilor in sensul ca, pe de o parte trebuie date mai departe celor mai tineri, iar pe de alta parte trebuie construit un plan de management astfel incat aceasta activitate sa fie si profitabila financiar, nu numai din punctul de vedere al bogatiei culturale.

Pregatirea si intarirea echipei de scriere a proiectelor europene

Programele europene reprezinta sursa de finantare pentru majoritatea proiectelor propuse pentru urmatorii patru ani. Stimularea absorbtiei de fonduri europene se va face prin intarirea echipei din cadrul Consiliului Judetean Gorj. Promovam performanta in administratie, fiind finantate proiecte bune si de ajutor pentru comunitate, si nu primari. De asemenea, vom avea raspuns rapid si favorabil la toate solicitarile care aduc plus-valoare localitatii, fara sa se tina seama de culoarea politica.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare