ADER anunta lansarea proiectului „Voluntar in Targu-Jiu”, Editia a III-a
Ceas in editie limitata pentru marcarea bicentenarului Tudor Vladimirescu
Asociatia Excelsior pentru Excelenta in Educatie a semnat contractul pentru producerea unui ceas realizat in Editie limitata, de colectie, pentru celebrarea Bicentenarului Revolutiei din 1821 conduse de Tudor Vladimirescu. Ceasul a intrat in productie si va fi gata in septembrie, insa de astazi este disponibil pentru precomanda pe site-ul ceasuri.curost.ro.
Initiativa asociatiei are rolul de a marca implinirea a 200 de ani de la Revolutia din 1821, prin lansarea a 200 de ceasuri de mana, cu mecanism mecanic elvetian, asamblate in Romania. Ceasurile vor fi gravate cu numere cuprinse intre 1 si 200.
Cu acest prilej, asociatia lanseaza proiectul CU ROST, umbrela sub care vor fi puse toate initiativele organizatiei.
Cele doua sute de ceasuri vor fi produse intr-o fabrica din Elvetia, ce apartine romanului Florin Niculescu, si vor fi lansate sub un brand cu renume: Tavannes Watches @ Co. Brandul Tavannes este cunoscut in Romania fiind fabrica unde a fost realizat un ceas de buzunar pentru pionierul aviatiei Aurel Vlaicu ori ceasuri cronograf de buzunar, cu telemetru, pentru Armata Romana, in 1940.
Asamblarea ceasului se va face in Romania, de catre Antic Horologivm, companie fondata de cunoscutul ceasornicar Mihai Ceciu. In plus, compania va asigura intreg panelul de servicii de garantie si postgarantie. Antic Horologivm este un punct de reper in sectorul orologeriei de lux din Romania si a fost o alegere de colaborare evidenta pentru un proiect de aceasta anvergura. Horologivm a reusit materializarea ideilor si a viziunii artistice a initiatorilor proiectului si, in stransa colaborare cu Tavannes Watches &Co din Elvetia, a facut posibila realizarea tehnica a componentelor ceasului – omagiu ”Tudor Vladimirescu”, la standarde de calitate elvetiana.
Lansarea ceasului ”Tudor Vladimirescu” sub acest brand este inceputul unei colaborari de lunga durata, pentru realizarea altor produse de colectie.
Designul ceasului este conceput de Octavia si Lucian Lois, doi tineri arhitecti din Transilvania, fondatorii brandului Sezi, recunoscuti pentru contributia la proiectul ceasului Tissot Centenar Editie limitata 1918 – 2018.
Cadranul ceasului „Tudor Vladimirescu” reflecta franturi din trecutul istoric. Simbolul geometric central reprezinta o parabola si este inspirat din manerul sabiei lui Tudor. In acelasi timp, la nivel lexical, parabola este o pilda care dainuie. Cifrele chirilice amintesc de textul scris pe steagul de matase al Revolutiei din 1821, dar si pe Proclamatia de la Pades. Cercul cu reflexii albastre este imaginea stilizata a inelului din aur primit de Tudor Vladimirescu de la parintii lui. Romburile reprezinta pandurii, care protejeaza intregul dans al elementelor din cadran.
Imbinand traditia cu inovatia, acest ceas te poarta prin momente care au influentat prezentul. Ceasul dedicat Bicentenarului 1821-2021 este disponibil pe ceasuri.curost.ro.
Ai un anunț de publicat? Click aici!