Cea mai mare plantatie de catina din Europa de Est se afla in Gorj

 Cea mai mare plantatie de catina din Europa de Est se afla in Gorj
Distribuie sa vada si prietenii tai

Productie impresionanta in cea mai mare plantatie de catina ecologica din Europa de Est. Fructele care ne intaresc imunitatea, protejeaza inima si sistemul digestiv, ajung din Gorj pana in Dubai sau Japonia.

Catina are un profil nutritional impresionant, care ajuta la vindecarea si fortificarea indirecta a intregului organism, are proprietati antiinflamatoare si se poate consuma si in regimul vegan.

Plantatia de catina din satul Cojani se intinde pe 44 de hectare si apartine omului de afaceri din Bucuresti, Ilie Potecaru: Acum patru ani am inceput sa plantez primele 20 de hectare dupa care, in fiecare an, am inceput sa puna 10 si inca 10 si am ajuns la 44 de hectare. Este eceptionala productia de anul acesta! Avem peste 4 metri si jumatate crestere la arbusti, avem si de cinci metri, dar media e undeva la 4 – 4.20 metri. Culegem cam 20 de kilograme per pom. Cam 12 kilograme este media per pom. S-au dezvoltat foarte bine si avem chiar si foarfeci electrice si drujbe pe care le folosim la cules, caci au crescut foarte mult. Nu am auzit pe nimeni care culege folosind drujba! Muncim foarte mult, dar solul de aici este foarte bun, avem si sistem de irigatie”, a declarat antreprenorul pentru un post local.

Cea mai mare problema este gasirea oamenilor care sa stranga recolta foarte buna de catina. Tineri nu a gasit dispusi sa vina la munca, dar a primit o mana nesperata de ajutor de la localnicii mai in varsta din Cojani, care vin si il ajuta de cateva zile. O parte din recolta de catina de la Targu Carbunesti merge spre export, restul va fi valorificata in plan intern. Ilie Potecaru a realizat o fabrica de prelucrare la Valeni, in Prahova, iar anul viitor vrea sa deschida una si in Gorj.

Ilie Potecaru vrea sa-si extinda afacerea. Doreste sa acceseze fonduri europene sa poata produce la Targu Carbunesti diverse sucuri si ulei de catina.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare